- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lajović „osvetio“ Đokovića, kraj za Đerea /foto/

© AP Photo / Christopher KatsarovSrpski teniser Dušan Lajović
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Dvojica srpskih tenisera koji su prvi zaigrali na Australijan openu imali su polovičan učinak. Laslo Đere je eliminisan od Denisa Šapovalova – 7:6, 6:4, 3:6, 7:6, dok je Dušan Lajović uspeo da pobedi Martona Fučoviča – 6:3, 4:6, 6:1, 6:7. 6:1, a trijumf je proslavio sa zastavom Srbije i likom Novaka Đokovića uz natpis da je najveći svih vremena.
Ogromna bitka viđena je u maratonskom duelu Dušana Lajovića i Mađara Fučoviča u iscrpljujućem meču koji je trajao gotovo tri i po sata.
Na samom startu Australijan opena Duci je uspeo da „osveti“ Novaka, jer je Mađar jedan od prvih koji se oglasio i rekao da Đokoviću ne bi trebalo da bude dozvoljeno učešće na AO. Lajović se takođe osvetio i za svu nepravdu koju mu je nanela Australija, naloživši njegovu deportaciju posle dva ukidanja vize.
Rešio je prvi set u svoju korist, u drugom je Mađar izjednačio, da bi u trećem došlo do fantastične igre sprskog tenisera, inače 39. igrača na ATP rang listi, koji je rivalu dozvolio samo jedan jedini gem.
Već u četvrtom viđena je velika borba, te je pobednika morao da odlučuje tajbrejk u kojem je više koncentracije, ali i sreće imao Marton Fučović, te je slavio 8:6.
A, onda odlučujući pet set i potpuno dominacija Dušana Ljovića, koji je za svega 25 minuta stigao do trijumfa i ponovo je Fučoviču dozvolio da osvoji jedan gem.
U narednom kolu Lajović, koji je posle posle trijumfa na terenu prošetao sa zastavom Srbije na kojem se nalazio lik Novaka Đokovića, uz komentar: „Sviđalo vam se ili ne, Novak Đoković je najveći svih vremena“
U narednom kolu Lajović će za rivala imati Karlosa Alkaraza koji je kao 31. favorit lako izašao na kraj sa Čileancem Tabilom rezultatom 6:2, 6:2, 6:3.
Novak Đoković u avionu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Đoković stiže u Beograd u podne
Novak Đoković na putu ka prostorijama svojih advokata u Melburnu pred suđenje na Federalnom sudu 15. januara - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Ministarka potvrdila: Đokoviću zabranjen ulaz u Australiju na tri godine
Poruka podrške Novaku Đokoviću sa kule Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
„Nole, ti si ponos Srbije“ – sa Kule Beograd poslata poruka podrške Đokoviću /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala