- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati strepe zbog gola u poslednjoj sekundi – kako Srbija do naredne faze?

© REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKISelektor Toni Đerona i rukometna reprezentacija Srbije
Selektor Toni Đerona i rukometna reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Muška rukometna reprezentacija Srbije uprkos porazu od Hrvatske i dalje ima šansu da se plasira u narednu fazu Evropskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj. Misija je sada još teža jer mora da se pobedi Francuska, ali bila bi nemoguća da se poslednjih nekoliko sekundi utakmice sa Hrvatskom odigralo drugačije.
Rukometaši Srbije odigrali su ispodprosečan meč protiv Hrvatske, te će zato imati popravni protiv Francuske u ponedeljak u 20.45.
Da, protivnik je aktuelni šampion Olimpijskih igara, verovatno najdominantnija generacija ovog veka, i za plasman u narednu fazu potrebno nam je pobeda, što iz ove perspektive deluje kao nemoguća misija, međutim, ekipa Tonija Đerona pokazala je u 2021. da može da igra sa najboljima i zbog toga i dalje tinja nada.
A, nada tinja i zbog gola Vanje Ilića u poslednjim sekundama utakmice sa Hrvatskom.

O čemu je reč?

Srbija je izgubila od Hrvatske 23:20, ali upravo gol u završnim sekundama duela daje nam tračak nade da se plasman u narednu fazu i dalje može izboriti.
Ukoliko Srbija pobedi i iznenadi Francusku, a Hrvatska opravda ulogu favorita protiv Ukrajine, onda će se stvoriti krug od tri reprezentacije sa dve pobede i porazom.
Ako dođe do takvog scenarija, gol koji je postigao Vanja Ilić mogao bi da bude od ključnog značaja.
Pogodak za 23:20 jamči da će Srbija proći dalje uz bilo kakvu pobedu protiv Francuske s minimalno 25 postignutih golova. Ako i ne dâ 25 golova, naša reprezentacija sigurno prolaze dalje uz pobedu od 2 ili više pogotka razlike.
U takvom raspletu, Francuska i Srbija zauzele prva dva mesta, i to tim redom.
Da Srbija nije postigli taj poslednji gol, trebalo bi nam tri razlike viška protiv Francuza, a da je Hrvatska poentirala za plus pet u svom poslednjem napadu, tada bi sve bilo drugačije.
Tada bi Srbija prošla jedino ako bi dobila Francusku s tačno pet pogodaka viška i minimalno 27 postignutih golova. Saglasni ste - to bi bila nemoguća misija.
I ovako je situacija jako teška, najveću šansu propustili smo u duelu sa Hrvatskom, ali ostaje nada jer je Srbija pre godinu dana, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, upravo pobedila Francusku +3, 27:24.
Ovoga puta potrebna nam je minimalna pobeda i treba verovati sve dok postoji šansa.
Čovek koji brani Srbiju: „Sudije su bile uz Hrvate“
Srbija izgubila od Hrvatske – zakazana drama u poslednjem kolu!
Hrvati zasuli upaljačima Karabatića i Francuze: „Balkan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala