Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rakić: Kako se Priština bude ponašala prema nama, tako će i Srbija prema njima

© Foto : Youtube/Nenad RadosavljevicGradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić
Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić  - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je danas u Kosovskoj Mitrovici vlastima u Prištini da Srbi na KiM zahtevaju da im se omogući pravo glasa, kao što je to oduvek, u odnosu na ovo danas, bila praksa i da će srpski izbori 3. aprila biti održani na KiM.
„Srbi sa Kosova ne žele da ih neko tretira kao građane drugog reda, već da svi imaju jednaka prava. Poručujemo da će srpski izbori 3. aprila biti održani u svim sredinama na KiM“, rekao je Rakić na skupu, a prenose mediji.
Rakić istakao govoreći o izborima 3. aprila da Srpski narod samo želi da ostvari demokratsko pravo glasa, i naveo da ukoliko mu to ne bude omogućeno da će Srbija uvesti recipročne mere, kao što to radi Priština.
„Kako se Priština bude ponašala prema nama, tako će i Srbija prema njima“, rekao je Rakić, navodeći da će, ukoliko Međunarodna zajednica ne pomogne u organizaciji izbora, uvesti mere reciprocitetai.
„Obavio sam razgovore sa gradonačelnicima sa severa, danas ću i sa ostalima“, poručio je Rakić i pročitao zaključke pročitao zaključke, kako kaže srpskog naroda.
„Srbi čvrsto stoje uz svoju državu“, pročitao je prvi zaključak Rakić, dodajući da Srbi sa Kosova zahtevaju jednaka prava za sve i neće dozvoliti Prištini da ih tretira kao građane drugog reda.
Srbi sa Kosova opredeljeni su za mir i život u slobodi ali su zabrinuti zbog odluke Prištine o zabrani referenduma i zapleni materijala, prenosi Tanjug.
„Upozoravamo Prištinu i međunarodnu zajednicu da će odluka o zabrani referenduma proizvesti nesagledive posledice koje će na Severu Kosova i Metohije dovesti do uvođenja reciprociteta prema Prištini u svim oblastima koje Priština negira Srbima“, naglasio je šef Srpske liste.
Performans u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SRBIJA
Građani u srpskim sredinama na KiM naišli na zatvorena birališta, performans u Mitrovici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala