Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić posle glasanja na referendumu: Izgleda da Kvinti ličimo na idiote

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić na glasanju
Aleksandar Vučić na glasanju - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić glasao je jutros na republičkom referendumu o promenama Ustava u oblasti pravosuđa. Komentarišući posle glasanja odluku Prištine da ne dozvoli glasanje u srpskim sredinama, Vučić je izjavio da je problem dublji i da članicama Kvinte, kako je rekao, ličimo na idiote, budući da za Prištinu nema nikakvih sankcija.
Vučić je glasao na glasačkom mestu 140 u vrtiću "Tesla-nauka za život" na Novom Beogradu.
Posle glasanja izjavio je da se nada da će građani danas glasati za napredak demokratije i vladavine prava u zemlji.
“Da će glasati za suštinski, istinski nezavisno pravosuđe, samostalno tužilaštvo”, rekao je Vučić novinarima.
Dodao je da ćemo time svi na najbolji način pokazati da osim izgradnje zemlje i napretka u infrastrukturi, možemo da poboljšavamo društvo praveći još bolji ambijent za investitore, kojima je pravna država ključni faktor kada donose odluku gde da ulažu svoj novac.
“I zato hvala svima koji danas izađu na referendum”, rekao je Vučić.

Odluka Prištine nije iznenađenje, izgleda da Kvinti ličimo na idiote

Vučić je izjavio da odluka Prištine da ne dozvoli Srbima sa Kosova i Metohije da glasaju na referendum nije iznenađenje, s obzirom na konstantno maltretiranje Srba, ističući da je dublji problem Kvinta, pet zemalja, kojima, primećuje, ličimo na idiote, budući da za Prištinu nema nikakvih sankcija.
“Nedozvoljavanje glasanja u srpskim sredinama na KiM nije iznenađenje imajući u vidu sve što Kurti i njegova vlada rade - maltretiranje, šikaniranje Srba, slanje specijalnih jedinica, pravljenje puntkova na 15 kilometara, šikaniranje u svim enklavma… Ali, mislim da su Srbi jasno rekli šta žele i danas pokazali da je glas Srba sa KiM glas “da”, glas za Srbiju, a ne za Kurtija”, rekao je Vučić, komentarišući odluku Prištine.
On je, međutim, istakao da je problem dublji, a to je, kaže, činjenica da neki u Kvinti, koju čine SAD, Velika Britanija, Nemačka Italija i Francuska, valjda misle ili im ličimo na idiote.
“Kada to kažem, mislim u pravom smislu te reči, jer oni su u stanju da pozovu Albance na poštovanje prava, demokratije, da se dozvoli Srbima glasanje, ali ako Priština ne dozvoli, nećete čuti ni reč protesta, a kamoli akciju i sankcije”, rekao je Vučić.
On je ukazao i da bi, da je nešto slično uradio Milorad Dodik ili Beograd odavno usledile sankcije, a mi označeni kao “loši momci”.
“Hvala im. Videli smo njihovu zabrinutost. Sve najbolje im želimo, a ovo će svakako imati dalekosežne posledice, mada ne moraju oni sve da znaju, ni sve da čuju”, poručio je Vučić.
Predsednik je istakao i da je Beograd uz svoj narod na KiM i sa njim će donositi sve odluke i u budućnosti, preneo je Tanjug.
Ustav Srbije - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SRBIJA
Građani Srbije na referendumu odlučuju o promeni Ustava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala