- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak Đoković deportovan iz Australije /foto/

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković je zajedno sa svojim timom napustio Australiju, nakon što mu je oduzeta viza i naložena deportacija iz zemlje odlukom Federalnog suda. Let iz Melburna ka Duabiju trajaće oko 12-13 sati, a ukoliko posle toga bude usledio let za Beograd, u ponedeljak bi mogao da stigne u Srbiju.
Srpski i svetski teniski broj jedan u pratnji policije je stigao na aerodrom u Melburnu, sa njim su bili još trener Goran Ivanišević i Ulises Badio, da bi posle čekanja i kašnjenja od oko 15 do 20 minuta napustio Australiju.
Inače, jasno je da Novakov let izaziva ogromnu pažnju javnosti, pa se tako na društvenim mrežava već pojavilo koliko će let trajati, a jedan od komentara je glasio da ukoliko nemate šta pametnije da radite u narednih 13 sati, možete da pratite avion u kojem se nalazi Đoković.
U tom trenutku je preko 5.000 ljudi pratilo let iz Melburna ka Dubaiju. Novaka bi posle toga trebalo da očekuje još pet do šest sati leta iz Dubaija ka Beogradu, tako da se prema nekim prvim prognozama, očekuje da bi u ponedeljak prepodne mogao da stigne srpsku prestonicu.
Takođe, oglasio se PR tim Novaka Đokovića koji je poručio da posle svega što se dogodilo u Australiji pred početak Australijan opena, koji je zakazan za 17. januar i trajaće do 30. januara, svetski broj jedan neće davati izjave.
Novaku Đokoviću je u nedelju u ranim jutarnjim časovima po evropskom vremenu odbijena žalba na Federalnom sudu, nakon što je imigracioni ministar Aleks Hok odlučio da iskoristi diskreciono pravo i da mu poništi vizu.
Novakovi advokati dali su sve od sebe, imali su argumente na svojoj strani da Đoković zbog toga što nije vakcinisan i što je preležao dvaput virus korona, ne predstavlja opasnost po bilo čije zdravlje.
Ipak, Federalni sud koji će se tek narednih dana detaljnije oglasiti i obrazložiti presudu, podržao je odluku imigracionog ministra Aleksa Hoka da Đokoviću bude po drugi put poništena viza i da bude deportovan iz zemlje.
Premijer Australije Skot Morison - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Premijer Skot o deportaciji Novaka: „Da uživamo u tenisu“
Obraćanje Srđana Đokovića ispred Skupštine - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Srđan Đoković podelio snažnu poruku: 50 metaka Novaku u prsa
Novak Đoković na putu ka prostorijama svojih advokata u Melburnu pred suđenje na Federalnom sudu 15. januara - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Poznato vreme deportacije Novaka Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala