Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kancelarija za KiM: Albanac napao srpskog mladića kod Srbice

© AP Photo / VISAR KRYEZIUKosovska policija na prelazu Jarinje
Kosovska policija na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Srpskog mladića Milana Kovačevića iz sela Banje kod Srbice danas je fizički napao lokalni Albanac i udario ga u glavu.
Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Milan je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres.
„Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču. Ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji. Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Kancelarija za KiM i država Srbija pomagali i pomagaće“, navedeno je u saopštenju.
Kancelarija smatra da nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u danu kada je „Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a Kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke“.
Pokazalo se da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste. O tome bi posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda, saopštava Kancelarija za KiM, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala