Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Građani u srpskim sredinama na KiM naišli na zatvorena birališta, performans u Mitrovici

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPerformans u Kosovskoj Mitrovici
Performans u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Veliki broj građana u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, južno i severno od Ibra, okupio se jutros u osam sati na svojim biračkim mestima gde inače glasaju da pokušaju da ostvare svoje biračko pravo i glasaju na referendumu. Zatekla su ih i zatvorena biračka mesta zbog odluke Prištine da ne dozvole Srbima glasanje na referendumu.
U Kosovskoj Mitrovici ispred Tehničke škole okupilo se više stotina Srba. Oni su nosili transparente "Da za slobodu, ne za ropstvo", " Da za mir, ne za sukobe", "Da za pravo i pravdu, ne za silu i teror ".
Među njima su i čelnici Srpske liste i oni su svi zajedno krenuli ka spomeniku Cara Lazara gde je održan umetnički performans na kome je održano improvizovano glasanje tokom kojeg su mladi u kutije ubacivali poruke u kojima se zalažu za mir, toleranciju i pravo.
Kako javlja Radio KiM na ulazu u severni deo grada prisutne su policijske patrole. U Bošnjačkoj mahali primećena su dva vozila Euleksa, a na putu od Gračanice do Mitrovice takođe je primetno je pojačano prisustvo policije.
Broj patrola pored puta je, shodno jučerašnjim najavama o podizanju stepena borbene gotovosti, znatno uvećan i u većini sredina južno od Ibra vidljivo je prisustvo kosovske policije koja se od jutros nalazi i na biračkim mestima.
U Klini je policija zatražila da se okupljeni građani raziđu u roku od 15 minuta ne dozvoljavajući da iskažu miran revolt.
Građani su se okupili i u Štrpcu, Gračanici, Pasjanu, Kosovskom Pomoravlju, Goraždevcu i drugim mestima nezadovoljni zbog odluke Prištine, preneo je Tanjug.
Glasanje - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SRBIJA
Nađeno rešenje za glasanje građana sa Kosova i Metohije na referendumu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala