- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Fejsbuk blokirao nalog ruske delegacije u Beču

© AP Photo / Richard DrewFejsbuk logo
Fejsbuk logo - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Fejsbuk je blokirao zvaničnu stranicu ruske delegacije na pregovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču.
„Ruska delegacija je stigla u Beč na novu rundu pregovora. Rad počinje obnavljanjem našeg Fejsbuk naloga, blokiranog nakon niza objava o bezbednosnim garancijama. Facebook App, šta je sa slobodom govora i pluralizmom mišljenja?“, navodi se u saopštenju delegacije, objavljenom na tviteru.
Konstantin Gavrilov koji predvodi delegaciju Rusije izjavio je da je delegacija samo objavljivala izjave ruskih zvaničnika i ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Ruski državni regulator u sektoru komunikacija Roskomnadzor zatražio je od američke kompanije Meta da odmah odblokira zvaničan nalog ruske delegacije.
"Roskomnadzor je 16. januara poslao pismo američkoj kompaniji Meta Platforms, koja je vlasnik društvene mreže Fejsbuk, u kojem zahteva ukidanje svih ograničenja zvaničnog naloga ruske delegacije za pregovore o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču," navodi se u saopštenju ovog tela i dodaje da je neophodno da se daju razlozi za ovakav postupak Fejsbuka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala