- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus i Nemac mogu da profitiraju zbog nepravde koju je doživeo Đoković

© AP Photo / Mark J. TerrillDanil Medvedev tokom meča protiv Filipa Krajinovića u Indijan Velsu
Danil Medvedev tokom meča protiv Filipa Krajinovića u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
Pratite nas
Sva ona nepravda koja se dogodila Novaku Đokoviću u dalekoj Australiji mogla bi da olakša posao Danilu Medvedevu i Aleksanderu Zverevu da svrgnu Srbina sa trona.
Novak je već neverovatnih 355 sedmica na čelu ATP rang liste, ali u slučaju da Rus ili Nemac trijumfuju na Australijan open, doći će do smene.
Novak Đoković neće biti u prilici da brani titulu osvojenu prethodne godine u Melburnu i izgubiće 2.000 bodova, a pošto je razlika između njega i drugoplasiranog Rusa Medvedeva 2.080 bodova, jasno je da će drugi teniser sveta imati idealnu priliku da prekine Srbinovu dominaciju.
Novak Đoković na putu ka prostorijama svojih advokata u Melburnu pred suđenje na Federalnom sudu 15. januara - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Poznato vreme deportacije Novaka Đokovića
Ipak, to neće biti lak posao za motivisanog Medvedeva koji na prvom kalendarskom Grend slem turniru brani 1.200 bodova. Kako je prošle sezone igrao u finalu protiv Novaka Đokovića u kojem je poražen, Rus bi sada morao da ode korak dalje i da podigne pehar. To mu garantuje dodatnih 800 bodova i tako bi definitivno postao prvi reket sveta.
Put mu je otvoren, pre svega, jer nema prvog nosioca Novaka Đokovića koji je u nedelju ujutru prema odluci Federalnog suda Australija dobio potvrdu u poništenoj vizi, te mu je naložena deportacija iz zemlje. Takođe, Novaku preti i tri godine zabrana ulaska u Australiju.
Ali nije 25-godišnji Moskovljanin jedini koji mi mogao da profitira iz svega onog lošeg kroz šta prolazi srpski as.
Nemac Aleksandar Zverev koji se trenutno nalazi na trećoj poziciji ATP rang liste, ima 3.045 bodova manje u odnosu na prvoplasiranog Novaka, ali nakon što se Đokoviću oduzme 2.000, ta razlika biće smanjena na 1.045 bodova.
Zverev je na prethodnom Australijan openu stigao samo do četvrtfinala i brani 760 bodova, pa bi u slučaju osvajanja titule zaradio još 1.240 bodova što bi ga lansiralo na prvo mesto.
Obraćanje Srđana Đokovića ispred Skupštine - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Srđan Đoković podelio snažnu poruku: 50 metaka Novaku u prsa
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Đoković se oglasio: Razočaran sam
Premijer Australije Skot Morison - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2022
SPORT
Premijer Skot o deportaciji Novaka: „Da uživamo u tenisu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala