- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Potcenjivali su Rusiju“: Putin pokazao intelektualnu i političku nesposobnost Zapada

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaPrezident Rossi Vladimir Putin na ežegodnoй bolьšoй press-konferencii
Prezident Rossi Vladimir Putin na ežegodnoй bolьšoй press-konferencii - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin odneo je intelektualnu pobedu nad kolektivnim Zapadom i pokazao nesposobnost zapadnih političara kada je reč o spoljnoj agendi, piše „Vol strit džurnal“.
Prema mišljenju autora članka Voltera Mida, američki i evropski političari su potcenjivali ulogu Rusije na svetskoj sceni, ali sada nisu u stanju da preduzmu nikakve odlučne akcije.
Zapadne diplomate, izgubljene u narcističkoj magli grandiozne pompeznosti, tokom protekle decenije potcenjivale su ruskog predsednika kao trag odbačene prošlosti“, piše autor.
Međutim, kako je istakao, Putin je iskoristio to vreme da nadoknadi izgubljene decenije nakon raspada Sovjetskog Saveza i da ojača zemlju. Američki novinar smatra da mu je u tome pomoglo nemešanje Zapada.

„Uspeh Vladimira Putina je pokazatelj intelektualne i političke nesposobnosti Zapada. Sve dok zapadni lideri ne izađu iz magle postistorijskih iluzija i ne povrate izgubljenu umetnost vođenja efikasne spoljne politike, on (Putin) će i dalje nizati uspehe“, konstatuje novinar.

Po njegovom mišljenju, predsednik Rusije je u velikoj prednosti, jer Zapad zavisi od ruskog goriva.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
RUSIJA
Američki ugao: Putin je naterao Zapad da živi po njegovim pravilima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala