Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Oduzeti materijal za referendum predat carini privremenih institucija u Prištini

© AFP 2023 / ARMEND NIMANISrpska i kosovska policija na prelazu Merdare
Srpska i kosovska policija na prelazu Merdare - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
Oduzeti materijal za referendum na Kosovu i Metohiji predat je carini privremenih prištinskih institucija, saopštila je danas policija.
Takozvana Kosovska policija je potvrdila da je sinoć zaustavila tri vozila - jedan automobil i dva kamiona i da su kamioni zajedno sa materijalom u njima predati carinskim organima, prenosi Reporteri.
"Na osnovu službenih informacija, dužnosti i ovlašćenja policije, zabranjen je ulazak na Kosovo materijala koji se prevožen bez odgovarajuće dozvole", navedeno je u saopštenju.
Dodaje se da su, u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, kamioni upućeni nadležnom carinskom organu, a da su se lica koja su bila u vozilima, kako je navedeno, "posle obavljenog razgovora vratila u Srbiju svojim vozilom".
Navedeno je da će slučaj dalje biti vođen u saradnji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preneo je Tanjug.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da su koordinator RIK-a Marko Janković i trojica vozača, koji su prevozili referendumski materijal, a koji su sinoć privedeni na administrativnom prelazu Merdare, pušteni i da se vraćaju u Beograd.
Policija tzv. Kosova - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SRBIJA
Koordinator RIK-a i vozači na putu ka Beogradu, na Merdaru zaplenjeni kamioni sa izbornim materijalom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala