- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Etihad“ procenjuje povratak linije Beograd–Abu Dabi

© AP Photo / Kamran JebreiliEtihad
Etihad - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
„Etihad ervejz“ saopštio je da procenjuje mogućnost obnavljanja letova između Abu Dabija i Beograda, koji su prekinuti zbog pandemije. U izjavi za „Eks-Ju Avijejšen njuz“, iz nacionalnog avio-prevoznika Emirata su poručili da Srbija trenutno nije deo njihove operativne mreže, ali da ona ostaje važno tržište za „Etihad“.
„Kontinuirano razmatramo dalji razvoj mreže, i kao deo ovog procesa redovno ćemo procenjivati potencijal da se ponovo uspostavi veza između Abu Dabija i Beograda“, naveli su u avio-kompaniji, prenosi portal.
Od povlačenja Etihada“ sa rute, „Vizer Abu Dabi“ je započeo letove između dva grada svojim avionom „Erbas A321“ i trenutno održava tri nedeljna polaska.
„Etihad ervejz“ je 2019. godine na svojim dnevnim letovima prevezao 114.256 putnika između Abu Dabija i Beograda.
„Etihad“ je nastavio letove za Beograd posle globalnih karantina u proleće 2020. godine, obnavljajući usluge u junu te godine. Letovi su održavani do oktobra, kada su ponovo prekinuti.
„Er Srbija“, „Etihadov“ partner, nagovestila je prošle godine da emiratska avio-kompanija nije zauvek prekinula letove za Beogradu i da će se vratiti kada to okolnosti dozvole.
Aerodrom u Singapuru - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Kako je beogradski „Nikola Tesla“ prošao na lestvici najboljih aerodroma na svetu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala