- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Žurke u sedištu premijera dok su građanima bila zabranjena okupljanja: Boris Džonson na meti kritika

© AP Photo / Frank AugsteinNovi britanski premijer Boris Džonson ispred Ulice Dauning br. 10 u Londonu
Novi britanski premijer Boris Džonson ispred Ulice Dauning br. 10 u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Službenici u Dauning stritu, sedištu premijera Borisa Džonsona, održali su dve proslave povodom ispraćaja dvojice službenika uz konzumiranje alkohola i glasnu muziku. To se dogodilo veče uoči sahrane princa Filipa u aprilu prošle godine i to dok na snazi bila zabrana okupljanja zbog pandemije virusa korona, objavili su britanski mediji.
Očevici su rekli za Dejli Telegraf da je na ove dve zabave u različitim delovima Dauning strita učestvovalo oko 30 ljudi koji su se potom okupili zajedno u bašti.
Premijer Boris Džonson nije bio te večeri u Dauning stritu, dodaje se.
U aprilu prošle godine Engleska je bila u drugoj fazi postepenog popuštanja mera i bilo je dozvoljeno da se okupi šest osoba ili dve porodice na otvorenom.
Ti navodi predstavljaju dodatni pritisak na premijera Borisa Džonsona koji se suočava sa pozivima da podnese ostavku pošto je nedavno priznao da je i sam učestvovao na jednoj žurci u Dauning stritu u maju 2020. prvog perioda zaključavanja zbog korona virusa u Londonu, piše Gardijan.
Zamenica lidera laburista Ejndžel Rejner napisala je na Tviteru da „nema reči za kulturu i ponašanje“ u Dauning stritu 10.
Lider Liberalnih demokrata Ed Dejvi podseća da je kraljica sedela sama u žalu za gubitkom supruga, u kapeli poštujući mere socijalne distance.
„Ne zato što je kraljica već zato što je samo još jedna osoba koja je sama u žalosti kao i mnogi drugi. Dok je ona žalila, Dauning strit 10 se zabavljao. Džonson mora da ode“, napisao je on na Tviteru, prenosi Tanjug.
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
SVET
Haos u Dauning stritu: Britaniju potresaju skandali, a Borisa Džonsona napuštaju ključni saradnici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala