- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Dokument je apsolutno validan“: Član Kriznog štaba o testu Novaka Đokovića

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, rekao je da je Novak Đoković imao validan dokument o pozitivnom testu na virus korona, i odbacio je spekulacije da se radi o nekoj vrsti prevare, na šta je aludirao novinar Si-en-ena.
„Uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Novaka Đokovića, jer po zakonima Republike Srbije, medicinska dokumentacija je njegovo lično vlasništvo. Vezano za ovo vaše što se pojavilo u medijima, nakon objavljivanja medicinske dokumentacije na društvenim mrezama ili gde već, mi smo analizirali dokument i on je asolutno validan i ta priča je apsolutno jasna – Đoković je imao validan dokument koju izdaje zvanična institucija Srbije da je pozitivan na korona virus. Dokument je apsolutno ispravan i tačan i izdat je od strane nadležne institucije Srbije“, naglasio je Gojković na konferenciji za medije nakon sednice Kriznog štaba.
Gojković je zatim upitan da otkrije kada je Đokoviću poslat dokument o pozitivnom testu, pošto je srpski teniser rekao da ga nije video na vreme i da je zbog toga 17. decembra, dan nakon što se testirao, išao u Teniski savez Srbije da uruči nagrade.
„To ćete da pitate Novaka Đokovića, a ne mene. Kada je otvorio mejl, ja ne znam. Samo mogu da kažem da je dokument koji ima – validan. I mogu da kažem da je dokument prosleđen tog dana u kasnim večernjim satima. Šta je on radio posle toga, to više ne mogu da komentarišem. To je pitanje za njega i rad državnih organa.“
Upitan da li je Đoković trebalo da bude kažnjen za priznanje da je prekršio karantin 18. decembra, Gojković je ukazao da u ovom trenutku ne postoji kazna kojom bi mogao biti kažnjen po važećim zakonima, vezan za prekršaj koji je napravio, ako ga je napravio.
„Da je uhvaćen u prekršaju mera samoizolacije, koja mu je naložena od strane nadležnih organa, mogao je biti samo vraćen u izolaciju. Kazna za prekršenu samoizolaciju mogla je da bude samo u vanrednom stanju i to smo u vanrednom stanju i imali. U vanrednom stanju takva osoba bi bila lišena slobode. Slična je situacija svuda u svetu. Bez vanrednog stanja nemate mehanizme da lišite nekoga slobode“, rekao je on.
Na kraju Gojković je zaključio „da bi on lično bio srećan da se Novak Đoković vakcinisao, ali i da isto tako brani njegovu slobodnu volju, iako nije saglasan sa njom.“
„Niko da se ne oglašava“ – premijer Australije zabranio kolegama javne nastupe
„Tipičan, lukav potez“ – žestoke reakcije na odluku Australije: „Ministar ćutao da bi omeo Novaka!“
Sudija je prebacio slučaj Federalnom sudu – poznato ko je čovek koji odlučuje o Đokovićevoj sudbini
Đoković će u pritvor, predmet je prebačen, a izjavu će dati na „tajnoj lokaciji“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala