- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Niko da se ne oglašava“ – premijer Australije zabranio kolegama javne nastupe

© AFP 2023 / STRINGERPremijer Australije Skot Morison
Premijer Australije Skot Morison - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Skot Morison, premijer Australije, naredio je kolegama u vladi da se ne oglašavaju povodom odluke ministra za imigracije Aleksa Hoka da ukine vizu Novaku Đokoviću.
Kako piše ugledni portal „Ejdž“, Bert van Manen, koji je parlamentarni organizator, preneo je poruku poslanicima u koaliciji da se nikako javno ne oglašavaju povodom odluke da se najboljem teniseru sveta drugi put ukine viza.
„Posle odluke ministra za imigraciju u vezi sa gospodinom Đokovićem, premijer je vas je zamolio da se uzdržite od bilo kakvih javnih komentara“, rekao je Van Manen, a prenosi „Ejdž“.
„Premijer je zatražio da se ne daju javni komentari o današnjoj odluci – samo će ministar za imigraciju i premijer komentarisati po potrebi“, dodaje se na australijskom portalu.
Iz ovoga se izvodi zaključak da verovatno nisu svi u vladi Australije saglasni sa odlukom da se Đokoviću po drugi put ukine viza, čim je poslanicima rečeno da u narednom periodu zaćute.
Đoković je u petak saznao da mu se ponovo ukida viza, a malo posle toga zastupnici obe strane ponovo su bili pred Federalnim okružnim sudom, a postupak je isto vodio Entoni Keli.
Keli nije mogao da pronađe rešenje, te je odlučeno da se slučaj prebaci na Federalni sud. Postupak će ovoga puta biti u rukama sudije Dejvija O'Kalahana, a kada će Novak ponovo biti saslušan pročitajte OVDE.
„Tipičan, lukav potez“ – žestoke reakcije na odluku Australije: „Ministar ćutao da bi omeo Novaka!“
Sudija je prebacio slučaj Federalnom sudu – poznato ko je čovek koji odlučuje o Đokovićevoj sudbini
Đoković će u pritvor, predmet je prebačen, a izjavu će dati na „tajnoj lokaciji“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala