- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin putuje u Peking na otvaranje Olimpijskih igara

© AFP 2023 / JADE GAOVladimir Putin i Si Đinping
Vladimir Putin i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovaće otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu 4. februara, a tada će se sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Pripremamo zvanični rusko-kineski samit. Predsednik Putin će, na poziv predsednika Si Đinpinga, posetiti Peking 4. februara – na dan otvaranja Olimpijskih igara. Istog dana će se održati pregovori na najvišem nivou“, precizirao je Lavrov.
Kako je dodao, lideri Rusije i Kine će tokom razgovora obuhvatiti čitav spektar odnosa.
„U pripremi su rešenja koja su detaljno osmišljena, izvodljiva i koja zaista pomažu da povećamo našu saradnju“, istakao je ministar.
O svim tim pitanjima rusko-kineske saradnje razgovaraće se tokom priprema za posetu Putina Pekingu i tokom same posete, konstatovao je Lavrov.
„Inače, dogovorio sam se sa mojim kolegom, prijateljem, ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiom da održimo sastanak uoči samita lidera i da detaljno razmotrimo čitavu međunarodnu agendu“, saopštio je Lavrov.
Podsetimo, SAD, Kanada, Australija i Velika Britanija u decembru su najavile diplomatski bojkot predstojećih Olimpijskih igara u Pekingu, a svoju odluku su obrazložile „sistematskim kršenjem ljudskih prava u Kini“.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
RUSIJA
Putinova snažna poruka Americi: Shvatite – nećete uspeti da obuzdate razvoj Kine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala