- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Novi detalji o zapleni kokaina: Kako je sumnjivi tovar stigao do magacina

© AP Photo / Arnulfo FrancoKokain
Kokain - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Direktorka Uprave prihoda Milena Petričević kazala je povodom slučaja zaplijene 400 kilograma kokaina u Logističkom centru “Volija”, da je brod sa rizične destinacije Ekvador uplovio u Luku Bar 2. januara sa 109 kontejnerskih sadržaja, od kojih je 70 bilo po specifikacijama.
Prilikom kontrole službenici carine su samoinicijativo odlučili da četiri kontejnera dodatno budu kontrolisana skenerom, koji je pokazao da je sadržaj sumnjiv.
Nakon toga obaviještena je Uprava policije koja je dalje donijela odluku o taktičkom postupku istrage. Ističe da je, što se tiče kompanije Voli, kupoprodaja obavljena sedam dana prije nego je brod stigao u Luku i od stalnog dobavljača.
"Taj kontejner je 12. januara, nakon tranzitnog drumskog dopremanja stigao do Podgorice i imao dva carinska pregleda, a u skladu sa odlukom koju je vodilo tužilaštvo, odlučeno da se propuste sa carinskog terminala prema magacinu primaoca, kompaniji Voli trejd", naglasila je Petričević.
Kako je dodala, kasnijom analizom identifikovano je da se radi o kokainu.
Petričević ističe da od kako je ona na funkciji u Upravi prihoda i carina, a to je dva mjeseca, obim uvoza kompanije "Voli trejd" je isti kao i unazad nekoliko godina, a ako ima povećanja to treba da raduje, a ne da bude indicija za sumnju.
"Ako i ima prostora za sumnju to nije predmet rada Uprave prihoda i carina", naglašava Petričević.

Uhapšen špediter

Zaposleni u špediterskoj kompaniji “Špedicija TBM” iz Bara Đoko Drobnjak uhapšen je zbog sumnji u povezanost sa švercom više stotina kilograma kokaina, koji je otkriven u sredu u Logističkom distributivnom centru kompanije Voli Trade, koja je u većinskom vlasništvu biznismena Dragana Bokana.
Telefon vlasnika “Špedicije TBM” Bojana Bajagića je isključen.
Kokain se nalazio u paketima sa bananama iz Ekvadora. Sumnjivi bijeli prah, prema nezvaničnim podacima, pronašli su radnici te kompanije, nakon čega je obaviještena Uprava policije ali i drugi nadležni državni organi.
Da je droga otkrivena prva je objavila politička partija Prava Crna Gora.
Za sada nema novih podataka da li je još neko uhapšen osim Drobnjaka. Sjutra oko 12 sati Specijalno državno tužilaštvo, na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem, najavilo je pres konferenciju.
Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević je na svom Fejsbuk profilu komentarisao hapšenje zaposlenog u firmi za špediciju.
„Zašto je uhapšen špediter, a nije uhapšen vlasnik tereta i uvoznik? Špediter obavlja svoj posao po instrukcijama uvoznika i vlasnika robe! Zašto SDT nije uhapsio špeditera koji je carinio teret Krstovićima, kad je zapljenjeno 1.600 kg kokaina? Sprdnja sa državom!!! Sramota!!! Korupcija i kriminal su pojeli državu. Ovo više ne liči ni na šta!!!”, napisao je Medojević.
Policija Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
REGION
Prvo hapšenje u Crnoj Gori zbog 400 kilograma kokaina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala