Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nova provokacija i pretnja srpskom narodu“: Grafit OVK na putokazu za srpsko selo Pasjane /foto/

© AFP 2023Kosovska Vlada je već najavila da će svaka osoba koja bude optužena za zločine pred specijalnim sudom dobiti pravnu i finansijsku zaštitu i novčanu pomoć za porodice
Kosovska Vlada je već najavila da će svaka osoba koja bude optužena za zločine pred specijalnim sudom dobiti pravnu i finansijsku zaštitu i novčanu pomoć za porodice - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
U istom danu kada je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio poziv zemalja Kvinte i Evropske unije da omogući održavanje referenduma, na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane osvanuo je ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju OVK (UČK).
Ovim povodom iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je izvesno da svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu.
U tom smislu, ocenjuje se u saopštenju, i današnji grafit terorističke OVK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može da se posmatra kao izolovan incident, već kao nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od institucija u Prištini.
„Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču“, poručeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SRBIJA
Priština odbila održavanje referenduma, zakazana hitna sednica parlamenta
Priština, zastave tzv. Kosova i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SRBIJA
Amerika nije slučajno poslala nedorečeno pismo u Prištinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala