- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Švedska rasporedila oklopna vozila zbog „aktivnosti Rusije“

© AP Photo / Sameer NajafizadaŠvedska vojska
Švedska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Švedska je rasporedila borbena oklopna vozila i vojnike da patroliraju na ostrvu Gotland u Baltičkom moru zbog „aktivnosti Rusije u regionu“, saopštila je agencija AFP pozivajući se na izjave švedskih vojnika.

„Oružane snage preduzimaju neophodne mere kako bi zaštitile celovitost Švedske i demonstrirale da smo sposobni da štitimo Švedsku i njene interese“, rekao je ministar odbrane Švedske Peter Hultkvist.

Ranije je Švedski radio objavio da Švedska pojačava patrole na ostrvu Gotland zbog situacije koja je nastala u odnosima Rusije i NATO-a.
U Briselu je 12. januara održana sednica Saveta Rusija-NATO. Pregovori su predstavljali nastavak razgovora na temu bezbednosnih garancija između Rusije i SAD koji su održani 9-10. januara u Ženevi. Nakon sednice Rusija-NATO, 13. januara su održani pregovori na platformi OEBS-a u Beču.
Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov je 13. januara za televiziju RTVI izjavio da je Rusija sada glavni protivnik NATO-a samo zato što se trudi da čvrsto brani svoje interese. On je dodao i da su SAD i njeni saveznici odbili ključne predloge Rusije na temu bezbednosti.
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
RUSIJA
Vašington: Amerika neće pregovarati sa Rusijom o širenju na istok
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala