- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati su hteli da ga prisvoje, ali on je Srbin i zasenio je Jokića

© AP Photo / Jacob KupfermanDžon Končar
Džon Končar - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Košarkaši Denvera predvođeni Nikolom Jokićem razbili su Portland rezultatom 140:108, a Srbin je postigao 20 poena, imao je osam skokova i sedam asitencija. Ipak, asa Denvera i prošlosezonskog MVP-ja, zasenio je Džon Končar, momak koji vuče srpske korene i koji je blistao u trijumfu Memfisa.
Srpska javnost, ili bar dobar deo, verovatno nije upoznata sa likom i delom Džona Končara kojem je deda sa očeve strane Srbin, u sebi ima još mađarske i češke krvi.
Upravo je Končar bio centralna figura susreta u kojem je Memfis uspeo da nadigra Minesotu.
Amerikanac, srpskih korena, očekivano je priliku dobio sa klupe, ali je onda usledila prava „eksplozija“. Pokazao je da poseduje neverovatne vešine, s obzirom na to da je pogađao, skakako i asistirao.
U trijumfu rezultatom 116:108 rezervista Džon Končar se istakao sa 15 poena i neverovatnih 17 skokova, imao je još tri asistencije.
Ono što je njegovo „najjače oružje“ su trojke. Protiv Vukova je šutirao 3/4, a na poslednjih 20 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu ima visokih 65 odsto.
Jasno je da su na društvenim mrežama momentalno počeli da kruže komentari da bi Srbija trebalo da iskoristi priliku da ga privoli pod svoju zastavu, kao što su svojevremeno pokušali Hrvati, ali nisu uspeli jer je Džon rekao da ima srpske krvi.
Što se tiče Nikole Jokića iza njega je još jedna MVP partija. Srpski centar je na parketu proveo nešto manje od pola sata i to je bilo dovoljno da još jednom pokaže svu magiju koju poseduje.
Samo je Vil Barton postigao pola koša više od njega – 21, ali isključivo zbog toga što je trener Denvera rešio da odmara svoju prvu zvezdu.
S obzirom na to da je prednost Nagetsa protiv Portlanda bila ogromna, Somborac je pre vremena izašao sa terena i nije se vriše vraćao. Jokić je prethodno zakucavao, asistirao, pogađao, skakao, sve ono na šta je odavno navikao puvliku širom Amerike, ali i kraj malih ekrana.
Od srpskih košarkaša koji su zaigrali u NBA ligi u noći između četvrtka i petka, Nemanja Bjelica će pod hitno morati da zaboravi sve ono što se dešavalo u utakmici Milvokija i Golden Stejta. Njegovi Voriorsi opraženi su 118:99, a Beli je promašio apsolutno sve.
Sedam puta je reprezentativac Srbije pokušao da se upiše u strelce, ali je isto toliko puta bio neprecizan, te je jasno da je iza njega košmarno veče.
Srpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv Dalas Meveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Tri miliona za dve nedelje – Jokić u vrhu glasanja za Ol-star
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Bogdanović solidan, ali – debakl Atlante
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala