- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradovićeva odluka – veliko poverenje u rukama 21-godišnjaka /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićUroš Trifunović
Uroš Trifunović - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Mladi košarkaš Uroš Trifunović izjavio je da mu je čast što je lider ekipe kao što je Partizan, nakon kapitenskog debija protiv Trenta u Evrokupu i velikog poštovanja koje mu je okazao iskusni Željko Obradović.
Partizan je u devetom kolu Evrokupa savladao Trento rezultatom 97:65, a kapitenska traka je po prvi put u seniorskoj karijeri poverena 21-godišnjem Trifunoviću.
Pre njega ove sezone su tu čast od trenera Željka Obradovića dobili Rade Zagorac i Nemanja Dangubić.
„Mnogo mi je drago što smo pobedili na domaćem terenu. Želim da zahvalim treneru što mi je dao kapitensku traku, velika je čast biti kapiten Partizana sa 21 godinom. Mnogo lep osećaj, biti kapiten jednog od najvećih klubova u Evropi, ekipe u kojoj je trener Željko Obradović... Sve je to motiv da radim više i napredujem iz dana u dan“, rekao je Trifunović novinarima posle meča.
Trifunović je trijumfu doprineo sa deset poena i pet skokova za 19 minuta igre, što mu je jedna od boljih ovosezonskiih partija.
„Drago mi je što sam odigrao dobro i što je ekipa pobedila. Nadam se da ćemo da nastavimo ovako. Pred kraj treće i početkom četvrte četvrtine trener nam je rekao da unesemo energiju, igrali smo kao da nije 20 razlike. Mislim da je to pravi put da napredujemo i igramo sve bolje i bolje“, zaključio je Trifunović.
Crno-beli u desetom kolu Evrokupa dočekuju Hamburg 18. januara, a tri dana pre toga gostuju Studentskom centru u 16. kolu ABA lige.
Veče koje će Jokić hteti da zauvek zaboravi, drugi Srbin će pamtiti do kraja života!
Velikani se upoznali sa književnim delom selektora Pešića
Bogdanović solidan, ali – debakl Atlante
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala