- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Proslava Srpske nove godine na Svetskoj izložbi u Dubaiju uz nastup Gorana Bregovića

© Sputnik / Olivera IkodinovićGoran Bregović
Goran Bregović - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Svetski poznati muzičar i njegov čuveni „Orkestar za svadbe i sahrane“ nastupio je pred nekoliko hiljada ljudi na Svetskoj izložbi u Dubaiju, čime je proslavljena Srpska nova godina.
Bregović je sa svojim mnogobrojnim orkestrom u okviru predstavljanja Srbije na „Ekspo 2020 Dubai“ nastupio na jednoj od najvećih scena na Ekspu, a u publici su plesali i pevali posetioci sa svih kontinenata.
Pre nastupa Bregović je publici po poručio da je veoma ponosan što je nastupio na Svetskoj izložbi u Dubaiju i to baš za Pravoslavnu novu godinu.
„Kao što sam i verovao, provod je bio nezaboravan. Moja muzika je vesela, poziva ljude na igru, na radost, bez obzira koje god da su vere ili nacije i publika u Dubaiju je to i prepoznala i odgovorila najlepšim emocijama“, kazao je Bregović.
Uoči koncerta, Bregović je imao prilike i da poseti Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi, sa koga je izašao sa najlepšim utiscima.
„Što sam više obilazio Paviljon Srbije, sve sam bio uvereniji da bi ovaj Paviljon trebao da putuje i po Srbiji. Verujem da premalo znamo o vinčanskoj kulturi, koja je bila jedno čudo, o našim naučnicima i umetnicima: Tesli, Milankoviću, Andriću. Mislim da ko god dođe na Paviljon Srbije otkriće ovde nešto novo i zainteresovaće se za našu zemlju. Mislim da treba da budemo zahvalni Emiratima koju su u ovo teško vreme omogućila da se svet susretne na jednom mestu“, istakao je Bregović, preneo je Tanjug.
Bregović je publiku u Dubaiju dočekao tradicionalno obučen u belo, sedeći između svog pojačala i kompjutera sa električnom gitarom u ruci i svojom šarolikom ekipom na sceni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala