- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon osnovao novu jedinicu za NLO

© Foto : Youtube/CNBC Television/PrintscreenSnimak nepoznatog letećeg objekta koji je objavio Pentagon
Snimak nepoznatog letećeg objekta koji je objavio Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Američko ministarstvo odbrane osnovalo je novu jedinicu za neidentifikovane leteće objekte (NLO) koja će se baviti istraživanjem prijava ovih fenomena.
Odluka o osnivanju nove jedinice doneta je zakonom kojim se usvaja godišnji budžet Pentagona, u članu 1683, prenose američki mediji.
Zadaci nove jedinice za NLO su „razvoj procedura za sinhronizovanje i standardizovanje prikupljanja, prijavljivanja i analize incidenata u vezi sa NLO u ministarstvu odbrane i obaveštajnim službama, uključujući i njihov psihološki efekat“. Takođe, jedinica treba da utvrdi veze između pojava NLO i stranih neprijateljskih i drugih država ili „nedržavnih aktera“. Zadatak joj je i da utvrdi kakvu opasnost ti incidenti predstavljaju po SAD.
„Naša nacionalna bezbednost zasniva se na nadmoći u vazduhu i takvi fenomeni predstavljaju izazov za našu dominaciju. SAD su potrebni koordinisani napori da razumemo da li ti fenomeni u vazduhu pripadaju stranim vladama ili je u pitanju nešto sasvim drugo“, rekla je senatorka Kirsten Džilibrand, jedan od predlagača ovog akta, prenosi En-Bi-Si.
Taj američki medij navodi da je odluka da se Pentagon i formalno pozabavi NLO izazvala podelu među onima koji se bave tim fenomenom, bilo da su u pitanju istraživači ili pseudonaučnici.
Dok jedni veruju da se radi o istorijskom koraku napred, drugi tvrde da je u pitanju trik da se „povrati kontrola nad narativom“ ili čak „priprema za međuplanetarni rat“.
„Ovo je tema sa dokazivom istorijom tajnosti, i sve što nema otvorenost u vezi sa informacijama, najverovatnije je stvar veće, verovatno neprikladne kontrole“, rekao je za En-Bi-Si Ron Džejms, portparol neprofitne organizacije „Mjučual UFO netvork“, koja istražuje fenomen NLO.
Sa druge strane, Luis Elizondo i Kristofer Melon, nekadašnji vladini insajderi koji su podstakli interesovanje za NLO objavljivanjem video-snimka sa borbenog aviona, pozdravili su osnivanje nove jedinice. Međutim, Elizondo je kritikovao odluku Pentagona da nova kancelarija bude potčinjena podsekretaru za bezbednost i obaveštajni rad, rečima da je to „savršeno ako želimo još 70 godina tajnosti po tom pitanju“.
Nova jedinica nazvana je „Grupa za sinhronizovanje identifikacije i menadžmenta letećih objekata“ (AOIMSG), a Pentagon je jasno stavio do znanja da joj nije cilj potraga za vanzemaljcima, već istraživanje povreda vazdušnog prostora i da li je ono što se obično naziva NLO zapravo nova tehnologija drugih država, kao što su dronovi ili nešto slično, piše En-Bi-Si.
UFO - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Vođa Pentagonovog programa za NLO: Vlada ima „egzotični materijal“, verovatno preuzet sa letelica
Američki avion F-15 strajk igl u Turskoj bazi Indžirlik - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2020
Američki piloti krenuli su u agresiju na Srbiju i iznad Jadrana sreli čudne svetleće kugle /video/
Zgrada u obliku letećeg tanjira - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2020
Bivši zvaničnici Pentagona: Našli smo ostatke letelica koje nisu sa Zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala