Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Opština Gračanica osudila upad Rosu

© AP Photo / Marjan VuceticPripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije
Pripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Rukovodstvo opštine Gračanica predvođeno predsednicom opštine Gračanica prof. dr Ljiljanom Šubarić najoštrije je osudilo brutalni upad specijalne jedinice ROSU u zgradu opštine Gračanica pod punom ratnom opremom i naoružani dugim cevima i fantomkama.
Opština Gračanica u saopštenju dostavljenom medijima navodi da je ” nedopustivo je i krajnje nedemokratski da bez obrazloženja i zvaničnog naloga suda specijalci upadaju u zgradu opštine brutalno demonstrirajući silu nad radnikom obezbeđenja koji je pritom pretrpeo tešku psihičku traumu i medicinski je zbrinut u Kliničkom centru o čemu svedoči i medicinska dokumentacija.
“Radnike opštine Gračanica ali i celokupno stanovništvo na teritoriji opštine Gračanica veoma je uznemirila vest o ovom najnovijem teroru kosovskih specijalaca posebno u vreme kada se srpski narod u Gračanici priprema za obeležavanje ne samo pravoslavne Nove godine nego i velikog verskog praznika. Rukovodstvo Opštine Gračanica ocenjuje da je ovo pokazatelj koliko je ulična demonstracija sile prisutna u tzv. demokratskim institucijama koje bi trebalo da se bave zaštitom bezbednosti svakog građanina bez obzira na veru i nacionalnost”, ističe se u pomenutom saopštenju.
Dodaje se da opština Gračanica na čelu sa predsednicom prof. dr Ljiljanom Šubarić poziva sve relevantne međunarodne institucije, ambasade da osude ovaj najnoviji napad na demokratiju a KFOR da pojača prisustvo na terenu kako bi stanovništvo u opštini Gračanica zaštitio od mogućih novih provokacija policije”.
“Opština Gračanica još uvek nema povratnu informaciju sa centralnog nivoa o razlozima ove brutalne akcije kosovskih specijalnih jedinica i tokom dana insistiraćemo na dobijanju istih. Pozivamo građanstvo da ostane smireno i suzdržano te da ne naseda na eventualne provokacije i da svi u miru dočekamo pravoslavnu Novu godinu. Ovakvi pritisci neće nas pokolebati da sačuvamo svoj identitet, veru i tradiciju”, zaključuje se u saopštenju opštine Gračanica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala