- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Od pregovora nema ništa“: Poljaci otkrivaju „đavolski plan“ SAD i NATO-a protiv Rusije

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPregovori Rusije i SAD u Ženevi
Pregovori Rusije i SAD u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i NATO nameravaju da osujete pregovore sa Rusijom o bezbednosnim garancijama kako bi izazvali rat Moskve i Kijeva, piše list „Misl Polska“.
Autor članka postavlja pitanje ima li smisla da Rusija nastavi da se sastaje sa predstavnicima Zapada s obzirom na njihov stav.
„Smatram da od pregovora neće biti ništa, jer SAD i njihova kreatura NATO očigledno teže eskalaciji sukoba“, navodi se u tekstu.
Kako je precizirano, Vašington nastoji da uvuče Moskvu u rat u kome sam ne namerava da učestvuje.
„Rukovodstvo SAD ne želi nuklearni rat, jer u njemu ne bi bilo pobednika. Njima je potreban rat u Ukrajini i pokušavaju da u njega uvuku Rusiju“, smatra autor članka.
Takođe ne isključuje mogućnost da će u slučaju hipotetičkih vojnih operacija u rat biti uvučeni Poljaci i primećuje cinizam pokušaja da se bliski narodi zavade.
„Đavolski plan predviđa stvaranje situacije u kojoj će se predstavnici ruskog i ukrajinskog naroda, koji imaju zajedničke verske, kulturne i u velikoj meri etničke korene, međusobno ubijati u sukobu“, navodi se u članku.
U Briselu je 12.januara održan sastanak Saveta Rusija-NATO, dok su rusko-američki pregovori o bezbednosnim garancijama održani 9-10. januara u Ženevi.
Povod za razgovore bio je nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama koji je Moskva uputila Vašingtonu i njegovim saveznicima u decembru. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi.
Zajedničke vojne vežbe Oružanih snaga Ukrajine i zemalja NATO-a Tri mača 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
RUSIJA
NATO uperio oružje ka istoku – neće spuštanje tenzija u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala