- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ljubinka Milinčić: Rusija spremno čeka odgovor SAD i NATO-a | Od četvrtka do četvrtka

© SputnikLjubinka Milinčić
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Događaje koji su obeležili proteklih nedelju dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše Ljubinka Milinčić, glavni i odgovorni urednik Sputnjika Srbija.
Posle sastanka predstavnika Rusije s delegacijama SAD i NATO, Moskva čeka pisani i obrazloženi odgovor na svoje predloge o evropskoj bezbednosti, dok Alijansa sprema svoje. Rusija poručuje i da će na obuzdavanje Zapada odgovoriti kontraobuzdavanjem a upozorava da su moguće nove američke sankcije protiv ruskih zvaničnika poziv za raskid odnosa.
Republika Srpska se opet našla na tapetu zbog obeležavanja svog 30. rođendana, a Srbi na Kosovu i Metohiji još ne znaju hoće li moći da glasaju na referendumu o promeni Ustava Srbije. Nastavlja se i saga Novaka Đokovića u Melburnu.
O ovim ali i drugim aktuelnim pitanjima iz protekle sedmice govori glavna i odgovorna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić.
Da li do NATO dopiru poruke Rusije da su bezbednosni predlozi poziv na diskusiju o pitanjima rata i mira? Šta podrazumeva rusko kontraobuzdavanje Zapada, koji ne odustaje od želje da „širi demokratiju“ na istok? Kako su SAD i NATO sami sebe ubedili da Moskva sprema napad na Ukrajinu i da li stvarno žele da tu zemlju prime u Alijansu? Ima li na Balkanu odjeka novog odmeravanja snaga aktera globalne bezbednosti?
Emisiju vodi Tanja Trikić.
Ljubinka Milinčić: Rusija spremno čeka odgovor SAD i NATO-a | Od četvrtka do četvrtka
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala