- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Šokantna ksenofobija“: Čuvena teniserka napala Srbe i Đokovića

© AFP 2023 / HECTOR VIVASMartina Navratilova
Martina Navratilova - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Martina Navratilova, nekada prva teniserka sveta, u programu uživo oštro je kritikovala srpske navijače Novaka Đokovića u Australiji i naglasila da bi najbolji teniser sveta trebalo da se vrati kući. Čehinja je otišla toliko daleko, da je Džered Pajn, novinar, istakao da su njeni komentari „ksenofobični“
Novak Đoković ima još četiri dana do početka odbrane titule na Australijan openu, ali i dalje strepi od odluke Aleksa Hoka, imigracionog ministra koji može da ga deportuje.
Jedna od onih koji su od početka komentarisali Novakov slučaj u negativnom kontekstu je Martina Navratilova, slavna teniserka, koja i dalje na sve načine pokušava da kritikuje svetskog broja jedan.
Ovoga puta, na meti osude našli su i Dijana i Srđan Đoković, Novakovi roditelji, ali i Srbi koji podržavaju najboljeg na planeti.
„Ni njegovi roditelji nisu pomagali izjavama. Ne krivim Novaka za ono što njegovi roditelji govore, naravno, ali su oni potpalili vatru“, istakla je Navratilova u uživo uključenju za australijski jutarnji program.
Čehinja je potom komentarisala slavlje srpskog naroda kada je sudija doneo odluku u korist Đokovića, a njenu izjavu i stranci su videli kao „ksenofobičnu“.
„A srpski navijači postaju veoma emotivni, mi smo imali problema sa njima i ranije u Melburnu i Sidneju. Ako bude igrao, biće problema. Nekada morate da uradite pravu stvar i smirite sve, pre nego da pogoršavate“, naglasila je Navratilova.
Džerad Pajn, novinar, oštro je osudio potez Navratilove.
„Šokantno je čuti takvu ksenofobiju od nje“, napisao je Pajn uz video gde se jasno mogu čuti sramni ispadi teniserke.
Nastavila je svoje izlaganje govoreći o tome da je samo Srbija uz Novaka i da bi trebalo da ode kući.
„Trenutno je Novak ličnost koja sve deli. Pogledajte, ljudi iz Srbije, sigurna sam da je 95 odsto na Novakovoj strani, ali ostatak sveta je 95 odsto protiv njega. Nema jasnog odgovora, ali najbolje je da Novak ode kući. Ipak, mislim da to neće uraditi“, istakla je Navratilova.
Australijan open počinje 17. januara, Novak se sprema, ali očigledno je da će mu ovoga puta trebati njegova mentalna snaga u punom sjaju.
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Šta se sprema u Australiji? Đokoviću i Medvedevu lako, Nadala i Srbe čeka „paklen put“
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Da li će sud ponovo odlučivati o Novakovoj sudbini? Advokati su spremni, ministar odlaže...
Stefanos Cicipas posle poraza u finalu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
SPORT
Cicipas o Đokoviću: Od ostalih pravi budale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala