- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legendarni Nemac je čuo šta kaže Novak: „Situacija – nikad gora!“

© AP Photo / Rick RycroftBoris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016.
Boris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Novaka Đokovića od izlaska na teren deli još samo nekoliko dana, a u tome može da ga spreči samo Aleks Hok, ministar imigracija u Australiji. Međutim, svetski broj jedan fokusiran je na pripremu koja će mu biti preko potrebna i sa mentalne strane sudeći rečima Borisa Bekera.
Novak Đoković prvi je nosilac Australijan opena, uprkos tome što Aleks Hok, ministar imigracija, još uvek može da donese odluku o ukidanju vize svetskog broja jedan.
Treba imati na umu da je Novak fizički i mentalno najspremniji igrač sveta, a to je potvrdio i Boris Beker, bivši trener svetskog broja jedan, koji nema sumnje da će se Đoković izboriti sa pritiscima
„Siguran sam da će biti zvižduka, ali je Novak navikao na to. Uvek je bio ulični borac, morao je da se bori protiv svih, pa i da pobeđuje publiku“, istakao je Beker za „Bi-Bi-Si“.
Proslavljeni Nemac objasnio je da će Novaku biti teško prve nedelje turnira, ali da je on navikao da se bori i kada su mu mnoga leđa okrenuta.
„Uvek je bio ulični borac, morao je da se bori protiv svih, pa i da pobeđuje publiku. Fascinantno mi je da su ga navijači u Njujorku podržali. Publici će biti teško sa njim, ali svakim novim mečom će ga prihvatiti. Činjenica je da će imati tešku prvu nedelju“, veruje Beker.
Nemac je otkrio i da je razgovarao sa Novakom koji je prema njegovim rečima i dalje u jednoj vrsti šoka zbog cele situacije koja ga je zadesila u Australiji.
„Pričao sam sa njim i čestitao sam mu, zahvalio mi se na podršci. Međutim, i dalje je u šoku zbog poslednjih dana. Njegov duh je sve bolje, trenirao je. Možda nećete da se složite sa svime što radi, ali morate da poštujete“, otkrio je Beker.
Takođe, bivši Đokovićev trener smatra da se svetski broj jedan nikada nije našao u težoj poziciji i da je to nepravedno jer je u takvoj situaciji zbog ličnog izbora u koji niko ne bi trebalo da se meša.

„Ne verujem da je nekad bio u goroj situaciji. To je svačiji izbor, iako je život teži bez vakcine. Lično bih mu savetovao da se vakciniše jer bi mu bilo lakše, ali to je njegov izbor i moramo da ga poštujemo“, zaključio je Boris Beker.

Australijan open počinje 17. januara.
Miloš Ninković - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Sina je nazvao po Novaku i svedočio drami u Australiji: „Plašim se da ne čekaju još koji dan...“
Australijski teniser Bernard Tomić - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Jure Đokovića, a bolesni Tomić morao da igra protiv Rusa: „Ne mogu da verujem!“ /video/
 Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Australijan open je potvrdio Đokovićev status
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala