- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Čiji je kokain pronađen u Logističkom centru kompanije „Voli“

CC0 / Pixabay / Banane
Banane - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Niko još nije uhapšen nakon što je u Logističkom distributivnom centru (LDC) kompanije „Voli trejd“, koja je u većinskom vlasništvu biznismena Dragana Bokana, u popodnevnim časovima juče otkriveno oko 400 kilograma kokaina.
Kokain se nalazio u paketima sa bananama iz Ekvadora. Sumnjivi bijeli prah, prema nezvaničnim podacima, pronašli su radnici te kompanije, nakon čega je obaviještena Uprava policije ali i drugi nadležni državni organi.
Prema podacima do kojih je došao portal PRESS, kompanija „Voli trejd“ godinama uvozi banane iz Latinske Amerike. Iz Ekvadora ta kompanija uvezla je čak 211 brodskih pošiljki, a iz Brazila 14.
Prema podacima specijalizovanog sajta „ImportGenius“, Bokanova firma „Voli Trade“ iz Ekvadora je uvozila banane od dvije kompanije Sabrostar Fruit Company S.A. i Luderson S.A.
Gro pošiljki realizovan je preko kompanije Sabrostar Fruit Company S.A. Manji dio pošiljki išao je preko firme Luderson S.A, koja je ranije u medijima pominjana u vezi sa švercom narkotika u Ekvadoru.
U aprilu 2013. godine ekvadorski medij „El Telegrafo“ objavio je tekst pod nazivom „Policija je do sada, ove godine, zaplijenila 10 tona droge“.
U tom tekstu pisalo je: “Operacija Luderson je izvedena. U kontrolnoj akciji otkriveno je 25 kamufliranih paketa kokain hidrohlorida u rashladnoj ploči kontejnera kompanije Luderson S.A. Alkaloid je bio težak 28 kilograma i 765 grama i bio je namijenjen Belgiji“.
Kompanija „Voli trejd“ je i ranije pominjana kad su u pitanju pošiljke kokaina iz Latinske Amerike. Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević u junu 2018. godine upitao je u Skupštini Crne Gore da li „DPS kompanija Voli švarcuje kokain“?
“Kakva je to bezbjednost, ako u luci Bar u kontigentu banana dozvolite da se prošvercuje 40 kila kokaina? O čemu mi pričamo ovdje? Kod KAP-a, Voli ima pogone za sazrijevanje banana, je l’ to znači da se kokain tamo skladišti i dalje distribuira. Je l’ vam to zaštita potrošača u Crnoj Gori? Je li to crnogorska ekonomija, koja se zasniva na švercu droge i cigareta? Ovo je banana država!“, rekao je tada Medojević.
„Vijesti“ su juče objavile da se Dragan Bokan prethodnih mjeseci više puta obraćao Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Upravi prihoda i carina (UPC) sa molbom da se sve pošiljke za njegovu kompaniju pomno provjeravaju.
Bokan je, navodno, objašnjavao da ne želi da ga mediji optužuju da švercuje kokain.
Više od pola tone kokaina u pošiljci banana namjenjenih kompaniji „Voli“ prije dva dana pronašli su carinici u Luci Bar i o tome obavijestili Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Upravu policije (UP), objavile su „Vijesti“ nezvanično.
Nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku, banane su juče utovarene u kamione te trgovinske kompanije, iz koje su, nakon što su stigle u magacin, pozvali policiju.
Danas se očekuje pres konferencija Milivoja Katnića, glavnog specijalnog tužioca.
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
REGION
Crna Gora: U magacinu „Volija“ policija pronašla oko 400 kilograma kokaina /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala