- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bombardovanje dronom: Rat narko-kartela iz vazduha /video/

CC0 / piksabej / Dron
Dron - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2022
Pratite nas
Meksički narko-karteli počeli su da vode međusobni rat i iz vazduha. Snimci objavljeni u meksičkim medijima prikazuju kako jedan narko kartel bombarduje kamp drugog kartela iz drona.
Snimak, koji je načinjen iz samog drona kojim je izvršen napad, prikazuje kako letelica izbacuje eksploziv na šatore na tlu, koji potom eksplodira, a ljudi u kampu počinju da beže. Potom se na snimku vidi kako dron najverovatnije biva oboren.
Kako je objavilo meksičko izdanje španskog lista „El Pais“, dron koji je izveo napad pripada Halisko kartelu nove generacije, dok je napadnut kamp rivalskog kartela u meksičkoj državi Mičoakan.
Drugi meksički mediji tvrde da je napadnut kamp lokalnih meštana koji su se usprotivili tome da Halisko kartel nove generacije počne da operiše na njihovoj teritoriji.
Prema navodima meksičkih medija, jedna osoba je povređena u vazdušnom napadu, koji nije bio prvi te vrste u tom regionu.
Američke agencije za borbu protiv droge navode da je Halisko kartel nove generacije „jedna od najnasilnijih i najvećih organizacija za trgovinu drogom u Meksiku, koja je preplavila američko tržište fentanilom i metamfetaminom“. Američke vlasti navele su da je uništavanje tog kartela jedan od najviših prioriteta i ponudile su nagradu od 10 miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja vođe kartela Nemezija El Menča Oseguere Servantesa.
Meksička država Mičoakan poprište je brutalnog rata u koji je uključeno nekoliko narko kartela. Posebno se ističe Halisko kartel nove generacije, koji u tim borbama koristi militarizovane jedinice, improvizovana oklopna vozila, teške mitraljeze, bombe... Mnogi od meštana iz tog područja otišlo su u izbeglištvo, pa je tako gotovo polovina stanovništva opštine Činikuila napustilo svoje domove i prebeglo u susednu državu Kolimu ili u Sjedinjene Američke Države, prenosi RT.
Uhapšen najtraženiji kolumbijski narko bos - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SVET
Balkanska mafija među glavnim saveznicima zloglasnog kolumbijskog klana
Policijski automobil u Meksiku - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2021
Krvavi izbori u Meksiku: Na biračko mesto upao sa odsečenom glavom
Policajac u Akapulku, Meksiko - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Banda ubila 13 policajaca iz zasede: Krvavi napad u Meksiku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala