- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Trenutak istine“: Šta Rusija očekuje od sastanka sa NATO-om

© Flickr / UD/Frode Overland AndersenNato zastave
Nato zastave - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Nakon razgovora sa SAD u Ženevi, ruske diplomate odlaze u Brisel na razgovore sa NATO-om. Kako je saopštio zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Gruško, očekivanja nisu velika ali se nadaju konstruktivnom dijalogu.

"Idemo tamo sa apsolutno realnim očekivanjima i nadom da će to, ipak biti ozbiljan, sadržajan razgovor o ključnim, fundamentalnim problemima evropske bezbednosti", rekao je on novinarima.

Prema rečima diplomate, NATO je dugo godina prećutkivao poteškoće, a na stav Moskve gledao kao na "pojavu nepoverenja prema miroljubivom karakteru NATO-a".
"Sve dolazi u svoje vreme i bez preterivanja se može reći da dolazi trenutak istine u našim odnosima sa alijansom", dodao je Gruško.
Kako je naveo, sastanak koji će biti održan 12. januara u formatu Saveta Rusija-NATO biće neformalan, bez dnevnog reda jer u Briselu, sedištu Alijanse, nema ni jednog predstavnika Rusije koji bi pripremao takvu vrstu susreta.
Gruško je naglasio da će ruska delagacija govoriti o inicijativama predsednika Rusije o bezbednostnim garancijama, o čemu je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg obavešten.
Zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamenik ruskog ministra odbrane Sergej Rjabkov na pregovorima u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
RUSIJA
Rjabkov u Ženevi zapretio NATO-u vojnim odgovorom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala