- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kako radi uređaj koji prati zdravlje bebe i obezbeđuje miran san roditeljima | Tehnogram

CC0 / Pixabay / Beba
Beba - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Ovog utorka u emisiji „Tehnogram“ gostuje Tamara Papić, direktor i suosnivač aplikacije „Bejbi FM“, koja služi za praćenje zdravlja dece do šest godina.
Miran san roditelja u periodu kada su deca mala praktično je nemoguća misija. Stalni skokovi temperature zahtevaju konstantni nadzor nad detetom.
Da bi imali malo više bezbrižnosti i da bi barem malo smanjili zabrinutost roditelja, domaća kompanija „Bejbi FM“ razvija inovativni uređaj za kontinuirano merenje temperature kod beba i dece do šest godina, koji se sastoji od senzora za merenje telesne temperature i aplikacije za mobilne uređaje. Njime nastoje da roditeljima obezbede sigurnost, priliku za miran san u intervalima između temperaturnih epizoda, kao i mogućnost da izveštaje iz aplikacije pošalju pedijatru.
Ovaj tim je prepoznat kao jedan od najperspektivnijih u domenu inovacija iz zdravstvenog sektora i predstavljaće Srbiju na sajmu u Dubaiju „Ekspo 2020“. U budućnosti je plan da uređaj prati i druge parametre, kao i da unapred prepozna mogućnost opasnosti po život deteta.
O ovoj temi u emisiji „Tehnogram“ govori Tamara Papić, direktor i suosnivač aplikacije „Bejbi FM“, koja služi za praćenje zdravlja dece do šest godina.
Kako radi uređaj koji prati zdravlje bebe i obezbeđuje miran san roditeljima | Tehnogram
Tehnogram“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Marko Nikolić. Teme se tiču novih tehnologija, inovacija u različitim oblastima i uspešnih biznis modela.
Emituje se svakog drugog utorka u 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala