- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada o optužbi da je Moskva izazvala bezbednosnu krizu: Amerika izvrće činjenice naopačke

© Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuska ambasada u Vašingtonu: Za „vizni rat“ kriva isključivo američka strana
Ruska ambasada u Vašingtonu: Za „vizni rat“ kriva isključivo američka strana - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Tvrdnja predstavnika američke administracije o tome da je navodno Rusija izazvala bezbednosnu krizu je izvrtanje činjenica, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

„Izjava zamenice američkog državnog sekretara o 'krizi bezbednosti koju je izazvala Rusija' je u skladu sa starom dobrom tradicijom administracije SAD. Zvaničnici često izvrću činjenice naopačke“, navodi se u saopštenju ambasade povodom reči Vendi Šerman o tome da je potreban odgovor na „bezbednosnu krizu koju je izazvala Moskva“.

Ambasada je tu optužbu povezala sa brojnim insinuacijama u vezi sa „neosnovanom izjavom bivšeg američkog ministra odbrane Čaka Hejgela koji je 2014. rekao da je Rusija na pragu NATO-a“.
Podsetimo, 10. januara u Ženevi su održani pregovori Rusije i SAD o ruskim predlozima za bezbednosne garancije. Pretpostavlja se da će nakon toga ruski predlozi biti razmatrani 12. januara na savetu Rusija-NATO i 13. januara na platformi OEBS-a u Beču.
Krajem 2021. Rusija je objavila nacrte sporazuma sa SAD i NATO o bezbednosnim garancijama. Moskva, između ostalog, zahteva od svojih zapadnih partnera pravne garancije odbijanja daljeg širenja NATO-a na istok, ulaska Ukrajine u blok i stvaranja vojnih baza u postsovjetskim zemljama.
Čuveni ruski PVO sistem S-400 u bazi u Latakiji. - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
RUSIJA
Američki eksperti: Rusija i SAD mogu da stvore evropski bezbednosni sistem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala