- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ne prestaje hajka na Đokovića – sada je problem putna deklaracija?!

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković nalazi se pod budnim okom australijskih vlasti uprkos što je Federalni sud doneo presudu u njegovo ime. Ministar za imigracije Aleks Hok i dalje može da deportuje prvog tenisera sveta, a sada navodno ima još jedan argument.
Politička hajka na Novaka Đokovića ne prestaje ni nakon što je odneo pobedu na sudu, te svetski mediji pišu o novom zapletu – ovoga puta oko putne deklaracije Australije.
Granična policija Australije istražuje da li je Đoković, koji je u deklaraciji naveo da nije putovao 14 dana pre puta, pogrešio i time napravio ozbiljan prekršaj.
„Gardijan“ prenosi da je, sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, Novak bio u Srbiji 25. decembra, a zatim je četvrtog januara viđen u Španiji kako trenira.
Kako se navodi, davanje pogrešnih informacija u putnoj deklaraciji predstavlja „ozbiljan prekršaj“ koji podleže i kazni.
Đoković je rekao imigracionim službenicima da je Teniska asocijacija Australije popunila formular u njegovo ime, ali je službenik uneo da je to učinjeno „na osnovu informacija koje je dostavio čovek sa vizom“.
Novinar Rasel Fuler naveo je da u normalnim okolnostima ovo ne bi bio veliki problem, ali s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Đoković, svaka greška mogla bi skupo da ga košta.
Novak i dalje ne zna konačnu odluku australijskih vlasti u vezi njegovog učešća na turniru, pošto jedini koji još uvek može da ga spreči je ministar za imigracije Aleks Hok, koji ima diskreciono pravo da ukinu vizu najboljem igraču sveta.
Inače, Đoković je u utorak odradio drugi trening na Rod Lejver areni, a konačnu odluku vlasti trebalo bi da sazna narednih dana, možda već u sredu.
Pogledajte trening Novaka Đokovića, prvi zabeležen kamerama otkako je napustio izbeglički hotel.
Američki novinar nastavlja kampanju protiv Novaka: Izvori mu prenose „čudne scene“
Konačno se oglasio i ATP: Podrška i packa Novaku!
Čuvena teniserka ne podržava Novaka: Da je vakcinisan ovo se ne bi desilo
Advokat smiruje histeriju: „Novak nije znao, nije sociopata...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala