- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preživela je pakao i traži odštetu: „Novak je sigurno dobro platio, a moji advokati...“

© AFP 2023 / JIJI PRESSRenata Voračova (desno)
Renata Voračova (desno) - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković trenira u Mleburnu nakon nekoliko dana koje je proveo zaključan, a istu sudbinu delila je i Renata Voračova koja nije uspela da se izbori za svoju pravdu. Nakon što je napustila Australiju, Čehinja je objasnila i razloge zbog kojih nije prošla kao Novak.
Novak Đoković uspeo je sa pobedi Australiju na sudu i ostane da igra na prvom Grend slemu iako se i dalje strepi da će Aleks Hok, ministar imigracionih poslova, vizu srpskog asa da poništi.
Nakon što je već odigrala jedan turnir u toj zemlji Renata Voračova, češka teniserka, saznala je da će i ona biti deportovana.
Čehinja je najavila da će tražiti novčanu kompenzaciju jer je bila pritvorena u Melburnu, navodeći da taj iznos neće biti mali.
„Karta za avion košta 2.460 evra, moj trener je putovao sa mnom, a tu su i troškovi hotela, treninga, potencijalna nagrada. Nadam se da će Teniski savez Australije reagovati. Ne razmišljam o tenisu, još sam u šoku, nisam sve prevazišla, icrpljena sam. Nisam to očekivala ni u nacrnjim snovima, bila sam uznemirena, osećala sam se nebezbedno sve dok momenta dok nisam stigla kući. Bilo je kao u filmu, dugo ispitivanje, razne instrukcije... Ne želim ni da pričam o tome, ne želim ponovo da preživljavam sve“, istakla je Voračova.
Teniserka nije uspela da istera pravdu kao Đoković, ali nije ljuta na svetskog broja jedan već krivi svoj pravni tim.
„Drago mi je zbog njega što je pobedio na sudu. Ipak, malo sam frustrirana zbog moje situacije, pošto se moji advokati i savetnici koji su bili sa mnom nisu založili da i mi uložimo žalbu. Opet, razumem sve, Novak je unajmio i sigurno dobro platio svoje advokate. To je sigurno glavni razlog zbog kog ja nisam mogla na sud i da se žalim po istom osnovu“, istakla je Voračova.
Češka teniserka otkrila je da su je kada su joj rekli da mora na razgovor Australijanci slagali.
„Taman sam planirala da igram sledeći turnir, ušla sam u avion, a onda su me vratili u hotel. Prvo su mi rekli da žele samo da objasnim neke stvari oko medicinskog izuzeća, da će mi to oduzeti najviše sat vremena, međutim to je na kraju bilo šest puta duže“, otkrila je Voračova.
Kada se govorilo u uslovima koje su Novak i Voračova imali i dalje nije utvrđeno da li su boravili u hotelu ili pritvoru.
Majkl Babić, fotograf iz Melburna, otkrio je da to nije hotel, dok je Strahinja Jovanovski, advokat, tvrdio da bi veliki skandal bio da su Đoković i Čehinja bili u pritvoru.
Prema svedočenju Voračove, više deluje da su Australijanci bili blizu tog skandala.
U sobi teniserke, prozori su bili zaključani, a ispred nje su na hodnika bili čuvari.
Australijski teniser Bernard Tomić - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Jure Đokovića, a bolesni Tomić morao da igra protiv Rusa: „Ne mogu da verujem!“ /video/
 Novak Đoković tokom meča sa Sašom Zverevim, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
Australijan open je potvrdio Đokovićev status
Novak Đoković se odmara tokom treninga na Rod Lejver areni - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
SPORT
„Ajde, Novače“ – srpski gladijator ponovo na terenu, osmeh se vratio! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala