- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Makron: Francuska se zalaže za dijalog sa Rusijom za rešavanje ukrajinske krize

© REUTERS / GONZALO FUENTESPredsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Francuska se zalaže za održavanje dijaloga sa Rusijom i Ukrajinom radi pronalaženja rešenja za ukrajinsku krizu, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.
„Većinu naših diskusija smo posvetili glavnim međunarodnim pitanjima – Rusiji i Ukrajini. Ovde se pridržavamo zajedničkog evropskog pristupa koji kombinuje stogost i istovremeno održavanje kanala dijaloga u cilju pronalaženja rešenja za rešavanje sukoba“, rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.
On je dodao da Francuska pozdravlja dijalog između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.
„Smatram pozitivnim što Rusija i SAD razgovaraju jedna sa drugom“, rekao je Makron odgovarajući na pitanje o rusko-američkim pregovorima održavnim 10. januara u Ženevi.
Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivne dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je napomenulo da su izjave Zapada o „ruskoj agresiji“ i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se odbrani od nje i smešne i opasne.
Vašington, američke zastave - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
RUSIJA
SAD još jače zapretile Rusiji: U slučaju eskalacije u Ukrajini nećemo upotrebiti samo sankcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala