- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bruklinu ne pomaže ni „povremeni“ košarkaš, u Kaliforniji raspad sistema

© AFP 2023 / ELSA/Getty ImagesKajri Irving i Denis Šruder u sukobu
Kajri Irving i Denis Šruder u sukobu - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Prethodne noći u NBA ligi na parketima nije bilo srpskih košarkaša, ali je odigrano nekoliko utakmica u kojima se izdvajaju uglavnom porazi – Bruklin Netsa i Sakramento Kingsa.
Počnimo od poraza Bruklin Netsa za koje je pravo nastupa imao Kajri Irving – „najglasniji“ košarkaš na svetu koji ne želi da se vakciniše.
Irving je isticao više puta da nije protiv vakcinacija, ali i da to lično ne želi, te zbog toga nije igrao u prvom delu sezone, što zbog suspenzije tima, što zbog toga što je u Njujorku obavezna potvrda o vakcinaciji ukoliko želite da prisustvujete nekom javnom skupu (utakmici, koncertu...).
Jedan od najboljih plejmejkera sveta i dalje ne može da nastupa na domaćim mečevima, ali mu je zato franšiza izašla u susret kada su u pitanju gostujući dueli u gradovima u kojima ne važi pravilo o obaveznoj vakcinaciji.
Jedan od takvih je Portland u kom je Bruklin pretrpeo 14. poraz u sezoni, a prvi sa „povremenim“ košarkašem Irvingom.
Kajri je odigrao dobar meč, postigao je 22 poena za 40 minuta na terenu, ali Netsi nisu uspeli da izbegnu poraz od oslabljenog Portlanda.
Blejzerse su do trijumfa predvodili Sajmons sa 23 poena, Meklmor je dodao 20, Kovington je postigao 20, a Jusuf Nurkić je imao 14 poena i osam skokova.
Bruklin je na ovom susretu bio bez Džejmsa Hardena, ali i pored toga bili su veliki favoriti. Najefikasniji u poraženom timu bio je Kevin Durent sa 28 poena i 10 skokova.

Sakramento – Klivlend 108:109

Sakramento Kingsi nekada su bili „srpski klub“, mnogi ga i danas u Srbiji smatraju svojim jer su ga zavoleli u periodu ere Vlada Divca i Peđe Stojakovića, ali u ovom trenutku utisak je da je i podrška naših navijača na najnižim granama jer je ekipa iz Kalifornije takođe u velikom kanalu.
Punih 15 godina Kingsi nisu igrali u plej-ofu, a taj niz biće verovatno nastavljen i ove takmičarske godine jer Sakramento ima skor 16/27 i nalazi se u seriji od pet poraza zaredom.
Poslednji u nizu pretrpeli su od Klivlend Kavalirsa – 109:108. Ponovo su Kingsi odigrali bledu partiju, a na kraju su uspeli samo da ublaže poraz.
Prva zvezda tima Dieron Foks nalazi se u jako lošoj formi, verovatno se radi i o nezadovoljstvu, te je pred čelnim ljudima franšize jako bitan period jer ako nastave sa ovako lošim izdanjima, pitanje je da li će uspeti da zadrže Kingse u Sakramentu.
Klivlend su do pobede predvodili visoki košarkaš – Džeret Alen (18p i 17sk), Kevin Lav (18p), Evan Mobli (17p, 7sk, 5as) i Lauri Markanen (15p).
Dobru utakmicu odigrao je i Darisu Garland koji je upisao jedanaest asistencija.
U Sakramentu bolji od ostalih bio je Haliburton sa 21 poenom, i utisak je da mladi plejmejker polako preuzima ključeve i postaje lider.
Kingsi imaju pet poraza zaredom, ponovo su daleko od plej-ofa i navijači polako odustaju i od ove sezone... a tek je januar.

NBA, rezultati:

Šarlot – Milvoki 103:99
Detroit – Juta 126:116
Boston – Indijana 101:98pp
Njujork – San Antonio 111:96
Hjuston – Filadelfija 91:111
Portland – Bruklin 114:108
Sakramento – Klivlend 108:109
Standings provided by SofaScore LiveScore
Nova MVP partija Nikole Jokića /video/
Ukleta reklama – nezgodna povreda kapitena Srbije! /video/
Srbija ne mora da brine – Marina ostaje!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala