- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Dva medveda ne mogu u istu jazbinu“: Rusija hipotetički i može u NATO, ali samo kako bi ga uništila

© SputnikZastave Rusije i NATO-a
Zastave Rusije i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Rusija bi hipotetički mogla da uđe u NATO, ali sa jednim ciljem, a to je da uništi tu organizaciju, izjavio je bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije general armije Jurij Balujevski povodom pisanja norveških medija da bi Alijansa trebalo da Moskvi pruži mogućnost ulaska u NATO kako bi izbegla vojni sukob.

„Rusija može da uđe u NATO, ali naš cilj će biti jedan – da uništimo ovu organizaciju zasnovanu na dobro poznatom postulatu: 'Ako želite da uništite mafiju, vodite je'“, rekao je Balujevski.

On je podsetio da je 1950-ih godina SSSR podneo zahtev za ulazak u NATO, ali da od toga nije bilo ništa, kao i da su se „isti razgovori vodili 1990-ih godina, sa istim ishodom“.
„Postoji samo jedan razlog za to, a to je da SAD uvek žele dominaciju i hegemoniju. To bi bilo nemoguće uz ulazak Rusije u NATO. A onda mi pada na pamet još jedna ruska poslovica – dva medveda ne mogu da žive u istoj jazbini“, istakao je Balujevski.
Norveški general-potpukovnik u penziji Robert Mod za list „Aftenposten“ izjavio je ranije da Zapad treba da promeni stav prema Rusiji i da joj čak pruži mogućnost ulaska u NATO kako bi izbegao vojni sukob.
S tim u vezi, bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije prokomentarisao je i njegove reči o potrebi da se promeni odnos Zapada prema Rusiji, rekavšida „ima samo jedan komentar, da na Zapadu još uvek postoje objektivni ljudi i da želi da veruje da to nije slučaj samo među penzionisanim generalima“.
Sedište NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SVET
Ruski diplomata: Svrha NATO-a ─ da služi destruktivnoj politici Vašingtona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala