- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Nema tih sankcija koje mogu sprečiti dostojanstvo slobodnog Srbina

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik  - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da nema tih sankcija koje će sprečiti dostojanstvo slobodnog Srbina koje zahteva da nacija kojoj pripada bude slobodna, svoja na svome u pravedno uređenoj zajednici, ali ne na štetu bilo kojeg naroda.
Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj priziva, kako kaže, efikasnije sankcije protiv njega, Dodik je rekao da je prizivanje sankcija od predsednika raspale SDA samo još jedan dokaz da politički predstavnici muslimani ne žele dijalog niti bilo kakav dogovor, već unitarnu muslimansku državu u BiH.
"Ne znam kakve on sankcije meni priželjkuje i za šta, niti me zanima, ali verujem da mu je glavni problem što mi je narod na izborima dao najveće poverenje. Na njegovu žalost, nisam podoban Srbin i njegov sagovornik u stvaranju muslimanske države, niti radim po diktatu zapadno-bošnjačke koalicije, već sam legitimni predstavnik srpskog naroda koji se bori za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava", istakao je Dodik.
On je poručio da dok je njega i SNSD-a nikada neće izdati interese srpskog naroda i Republike Srpske koja je nastala u miru, očuvana u ratu i priznata u Dejtonu, prenosi RTRS.
"Ja se borim za poštovanje Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu, a ne za BiH u kojoj će dva naroda biti majorizovana od trećeg - muslimanskog. BiH je sastavljena od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda i ako zbog poštovanja te činjenice Bakir Izetbegović priziva meni sankcije to govori o njemu i kakvu BiH želi, a ne o meni", konstatovao je Dodik.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala