- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rjabkov: Amerika mora ići na kompromis, Rusija neće odstupiti

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaRusko-američki pregovori u Ženevi
Rusko-američki pregovori u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Pratite nas
Ne može biti odstupanja od pristupa koje je Moskva formulisala pre sastanka sa SAD o bezbednosnim garancijama u Ženevi, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.
„Američka strana mora da se pripremi za kompromise. Ruska strana je ovde došla sa jasnim stavom, koji sadrži niz elemenata, po mom mišljenju, sasvim razumljivih i tako jasno formulisanih, uključujući i na najvišem nivou, da jednostavno ne može biti odstupanja od naši pristupi“, rekao je Rjabkov ruskom Prvog kanala.
Ranije je Rjabkov u intervjuu za Sputnjik rekao da je Moskva spremna da sasluša stav SAD na predstojećem sastanku u Ženevi, ali je konstruktivan dijalog moguć samo u širem kontekstu revizije odluka Budimpeštanskog samita o budućnosti Ukrajine i Gruzije u NATO-u. .
Prethodne večeri u Ženevi je održan prvi sastanak ruske i američke delegacije u formatu radne večere. Sumirajući rezultate ovih „preliminarnih“ pregovora o bezbednosnim garancijama, Rjabkov je rekao da je razgovor bio težak, ali poslovan. Glavni deo razgovora odvija se u ponedeljak u zatvorenom formatu na teritoriji stalne misije SAD pri Kancelariji UN u Ženevi.
Rusko-američki sastanak u Ženevi. - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
RUSIJA
Prvi detalji sastanka Rusija-SAD u Ženevi: Šefovi delegacija se nisu rukovali
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala