- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đorđe Đoković: Očigledno da je ministar iznad suda

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak i Đorđe Đoković
Novak i Đorđe Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Pratite nas
Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića, obratio se javnosti povodom odluke suda u korist Novaka protiv države Australije, ali i potencijalnog novog privođenja srpskog tenisera i novog ukidanja vize.
Đorđe Đoković je govorio za Televiziju Prva uživo u programu, gde se osvrnuo na pobedu na sudu, ali potencijalnu odluku imigracionog ministra Aleksa Hoka da ponovo ukine Novakovu vizu.
Đorđe je otkrio da Novak još nije priveden i da se trenutno nalazi u prostorijama njegovih advokata u Melburnu, gde ga očekuje nova odluka.
„Novak je pokazao još jednom koliko je istrajan, koliko veruje u svoja viđenja i ideale, on se izborio za ceo svet, a ne samo za sebe. Sudija je doneo pravednu oluku na osnovu svih činjenica. Nije postojao nijedan moguć razlog za neku drugu sudsku odluku, ali, eto, sada dobijamo informacije da je očigledno ministar iznad suda.
Novak je upao u jedan ozbiljan politički vrtlog. Narod u Australiji je jako nesrećan, oni su zaključani u Australiji od početka pandemije i žive u nekim jako teškim uslovima. Ovo je sve vreme bila politika, a ono što mi možemo da uradimo je da se angažujemo, da po svim društvenim mrežama pišemo da Novaka hoće da zatvore.
Trenutno se konsultujemo sa Pi-Ar službama i advokatima, koji su Novakovi trenutni koraci. Novak se nalazi sa svojim advokatima u prostorijama gde su bili tokom suđenja. On trenutno gleda i razmišlja o svojim opcijama. Jako su oštre vlasti australijske i ovo je bio veliki poraz za njih. To je najteže da prihvate, oni su mislili da mogu i Novaka i ceo sistem da pobede sa nekim tehnikalijama.
Čujemo se konstantno. U dobrom je raspoloženju. Novak je prošao kroz vrtlog emocija. Bilo je i sreće i tuge i nervoze i svega. Trenutno mora da bude staložen, miran i pametan. Šta je to što će da uradi sledeće: Da li prihvatati nagodbu sa njihove strane? Verujem da Novak to neće učiniti, on želi da pravdu i istinu izgura do kraja.
On je tamo otišao da se bavi sportom i tenisom a ne političkim pitanjima i stvarima koje ga se ne tiču. Oni su učinili jednu veliku nepravdu, svašta su učinili što smo imali priliku da vidimo i čujemo. Pustićemo da se sve ovo izgura do kraja, a onda se ispriča cela priča kako bi pokazali celom svetu šta se tamo radi.
Da se nismo oglasili, Novaka bi proglasili krivim, onakvim ili onakvim. Mi smo obavestili ceo svet šta se dešava u Australiji. Daleko je otišla reč a i sada je potrebno to uraditi. Da se izdigne globalna svest o tome šta se dešava. Novak je kroz sudski postupak pobedio, a sada ministar hoće da pređe preko sudske odluke i iskoristi zadnju kartu koju ima da odigra, a to je da uhapsi Novaka i deportuje ga nazad“.
Novak Đoković u mini busu napušta hotel Park - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Dan kada je Novak Đoković ponovo postao slobodan čovek – barem na neko vreme
Novak Đoković nakon osvojene titule u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Tragikomičan način na koji je Đoković dočekan: „Zašto si došao u Australiju?“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Ovim argumentima je Đokovićev advokat naterao Australiju da prizna poraz
Kreg Tajli i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
„Ovo je samo podiglo uloge“: Australija i dalje ima pravo da deportuje Đokovića!
Novak i Đorđe Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
SPORT
Đorđe objasnio zašto je Morison pobesneo zbog Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala