- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Antologijsko saslušanje Novaka u Melburnu: Šta vam još nisam dostavio?!

© Sputnik / Lola ĐorđevićSkup podrške Novaku Đokoviću u Beogradu
Skup podrške Novaku Đokoviću u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Pratite nas
Nakon pobede Novaka Đokovića na sudu protiv Australije, objavljeni su razni dokumenti, pored ostalog i razgovor srpskog tenisera sa Graničnom policijom na aerodromu u Melburnu.
Đokoviću je po dolasku u Melburn ukinuta viza, a zbog toga na koji način je sprovedena procedura je, između ostalog, na kraju srpski teniser pobedio na sudu.
Novaku je Granična policija u četiri ujutru dala samo 20 minuta da, bez šanse da se sa nekim konsultuje jer su mu oduzeli mobilni telefon, dostavi dodatne dokaze za medicinsko izuzeće.
Te dodatne dokaze nije mogao da dostavi jer ni sa kim nije imao kontakt, a pritom je sa sobom imao sve što mu je prethodno, pred ulazak u avion za Melburn, rečeno da je potrebno da ima.
Ovo je razgovor Đokovića i Granične policije:
Ispitivač: Intervju se nastavlja u 3.55 ujutru. Novače, sada, na osnovu informacija koje si nam dostavio, mogu da t i pomognem. Predaću ti obaveštenje o nameri da ti se ukine viza, tako da ću ti preneti sve informacije.
Đoković: Ne razumem, ukidate mi vizu ili?
Ispitivač: Ovo je obaveštenje o nameri da ti ukinemo vizu po članu 116 Migracionog akta 1958.
Đoković: Okej.
Ispitivač: Daću vam, recimo, 20 minuta - ili ako vam je potrebno više možete da zatražite - i za to vreme morate da nam date razloge zbog kojih ne bi trebalo da vam ukinemo vizu.
Đoković: Ne mogu da razumem šta više želite da vam dam. Dao sam vam sve dokumente koje su mi tražili Teniski savez Australije i vlada Viktorije u poslednje tri, četiri nedelje. Moj agent i ja smo bili u neprekidnoj komunikaciji sa Teniskim savezom Australije i vladom Viktorije i medicinskim panelom i oni su mi dali medicinsko izuzeće za vakcinaciju za kovid. Ja sam podneo zahtev, oni su ga prihvatili, tako da ne razumem šta više želite da kažem. Nemam ništa više kod sebe. Došao sam ovde jer sam dobio ta dokumenta, u suprotnom me ne bi ni pustili. Ne razumem koji je razlog zbog kojeg mi ne dopuštate da uđem u zemlju. Čekam ovde satima i i dalje ne razumem koji je glavni razlog. Koji papiri mi nedostaju? Koje informacije vam nisam dostavio? Ili šta je u pitanju?
Ispitivač: Ja ću vam samo pročitati informacije i dati vam kopiju. Sve tu piše. Ali, da, ja moram da prođem kroz ovaj proces i kroz vaše obrazloženje, koje možete da mi date nakon vremenskog roka koji smo vam dali. Imamo da vam damo 20 minuta.
Đoković: Dakle dajete mi 20 minuta da vam dostavim informacije koje nemam? U četiri ujutru? Stavljate me u veoma neprijatnu poziciju jer u četiri ujutru ne mogu da pozovem direktora Teniskog saveza Australije i ne mogu da se čujem ni sa kim iz vlade Viktorije kroz TS Australije. Stavljate me u veoma nezgodnu situaciju. Ne znam šta bih vam više rekao. Sve što su tražili od mene sam doneo.
Ispitivač: Da.
Đoković: Ne bih sedeo ovde da nisam ispoštovao sva pravila koja je postavila vaša vlada. Ja sam pomalo šokiran da mi vi dajete obaveštene o ukidanju vize. Na osnovu čega?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala