- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DF brani „Hepi televiziju“, napada ministarku za medije

© Foto : Demokratski front Lideri Demokratskog fronta
Lideri Demokratskog fronta  - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2022
Pratite nas
Iz Demokratskog fronat (DF) saopštili da ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, koja je prije dva dana pozdravila odluku Agencije za elektronske medije o polugodišnjoj zabrani pojedinih emisija televizije "Hepi" na teritoriji Crne Gore, ne zna da radi svoj posao, kao i da se Vlada "dodvorava antisrbima".
Ocijenili su nevjerovatnim to što Srzentić, kao ministarka zadužena za medije, javno podržava zabranu emitovanja programa jedne televizije. Sadržaj "Hepija" zabranjen je od ove sedmice zbog podsticanja na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.
"Od prvog dana izbora vlade, građani se pitaju šta radi slučajna, uvezena ministarka Srzentić, koje su njene obaveze, opis posla, i do danas nema odgovora na ta pitanja. Ona očigledno nema blage veze sa poslom koji joj je iz nekog razloga povjeren, ali zato joj antisrpstvo 'dobro ide', pa je javno podržala udar DPS na jednu srpsku televiziju, dok ćuti na izlive šovinizma koji se sa raznih medija plasiraju prema drugim narodima, a isto tako je prošle godine snažno podržala Sanju Damjanović iz DPS na izborima u Nikšiću, pa je prisustvovala skupovima montenegrinskih esktremista. Naravno, Tamara Srzentić nije bitna, za nju niko nije glasao, i ona je, kao i njene kolege, obični uzurpator narodne volje i jedan od primjera kako je ova vlada izdala narod koji je glasao za promjene", saopštili su iz DF-a.
Istina je, kako su kazali, da je srpski narod "dominantno učestvovao" u promjenama 30. avgusta 2020. godine, ali Vlada, otkako je izabrana, "čini sve da se dodvori antisrbima i 'belvedercima', koji pozivaju na obračun sa Srbima i SPC, i sa prezrenjem gleda" na one koji su glasali za promjene.
"Zato je neophodno da se što prije ispravi nepravda prema tim građanima i da Crna Gora dobije vladu sastavljenu od ljudi koji su učestvovali u promjenama i borili se za njih", zaključuju iz DF-a.
Iz Nove srpske demokratije, konstituenta te koalicije, juče su takođe ocijenili da AEM i Vlada idu "antisrpskim stazama Mila Đukanovića".
Odluka Agencije da zabrani pojedine emisije "Hepija" je, kako smatraju, kažnjavanje medija na političkoj osnovi i pokušaj ukidanja "osnovnih sloboda".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala