- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Preliminarni pregovori u Ženevi: SAD potvrdile privrženost principu suvereniteta zemalja

© AFP 2023 / MARK WILSONTabla ispred zgrade Stejt departmenta u Vašingtonu
Tabla ispred zgrade Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Prva zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman razgovarala je sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Segejom Rjabkovom o temama predstojećih pregovora, saopštio je Stejt department.
„Zamenica državnog sekretara SAD i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije razgovarali su o bilateralnim temama o kojima će se pregovarati na vanrednom sastanku u okviru dijaloga o strateškoj stabilnosti 10. januara. Šermanova je na sastanku sa Rjabkovom istakla da Sjedinjene Američke Države podržavaju međunarodne principe suvereniteta, teritorijalnog integriteta i pravo zemalja da samostalno biraju alijanse“, navodi se u saopštenju.
Takođe se naglašava da će Vašington pozdraviti „istinski napredak” u dijalogu sa Rusijom putem diplomatije.
U saopštenju se dodaje da će Sjedinjene Američke Države sutra u Ženevi razgovarati o bilateralnim pitanjima sa Rusijom, ali neće razgovarati o evropskoj bezbednosti bez svojih partnera.
U Ženevi 10. januara treba da počnu rusko-američki pregovori, 12. januara u Briselu će se sastati Savet Rusija-NATO, a 13. januara u Beču će se održati sastanak Stalnog saveta OEBS-a. Ovi razgovori će se prvenstveno fokusirati na ruske bezbednosne inicijative u evroatlantskoj oblasti.
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
RUSIJA
Rjabkov: Preliminarni rusko-američki pregovori bili poslovni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala