- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nekada je bio strah i trepet Amerike, a sada – dolazi kod Jokića

© REUTERS / Sergio EstradaAmerički košarkaš Demarkus Kazins
Američki košarkaš Demarkus Kazins - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić dobiće pojačanje u vidu Demarkusa Kazinsa, bivšeg Ol-star igrača koji pokušava da karijeru barem blizu nivoa na kojem je nekada bio kada je predstavljao strah i trepet širom NBA terena.
Kazins će potpisati ugovor na deset dana sa Denver Nagetsima, uz mogućnost produžetka saradnje na još deset dana, ili do kraja sezone.
Popularni „Bugi“ ima 31 godinu, igra na poziciji centra a po potrebama i „četvorke“ i Denver će mu biti drugi tim ove sezone, pošto je prethodno nastupao za Milvoki Bakse.
Kazins je četiri puta u nizu od 2015. do 2018. godine bio učesnik Ol-stara u dresu Sakramento Kingsa i Nju Orleans Pelikansa, a pored te dve ekipe i Baksa igrao je i za El-Ej Kliperse, Hjuston Roketse i Golden Stejt Voriorse.
Dva puta je bio deo druge najbolje petorke sezone NBA lige, a verovatno najbolju sezonu u karijeri imao je 2018. godine kada po dolasku u Pelikanse prosečno beležio 25,2 poena na 47 odsto šuta iz igre, 12,9 skokova, 5,4 asistencije i po 1,6 ukradenih lopti i blokada.
Trenutno je najverovatnije da će Kazins biti zamena Jokiću na centarskoj poziciji, ali nije nemoguće da usled velikog broja povreda ekipe Majkla Melouna vidimo nekada jednog od najboljih centara lige uz Srbina na terenu.
Ponovo se javio Amerikanac i ponovo vređao Jokića: „Trapavi debeli čovek“
Mirotić: Dragi Novače... /foto/
Srbin se oporavio – Grci ga dočekali raširenih ruku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala