Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva: Svako ko je hteo da pljune Srbiju, pljunuo je i Novaka

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Srbija nastaviti da pomaže Novaku Đokoviću koliko god može i ocenila da ova situacija verovatno ima političku pozadinu, ali da to nema veze sa odnosom Srbije i Australije, već sa predizbornom kampanjom u toj zemlji.
Brnabićeva je u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno u kontaktu sa Đokovićem i njegovom porodicom, a da je ona u kontaktu sa australijskim vlastima.
Premijerka je rekla da je u subotu razgovarala telefonom sa australijskom ministarkom spoljnih poslova Mariz Pejn i da ju je ponovo zamolila da se Đoković prebaci u kuću koju je iznajmio, što se nije dogodilo, ali je istakla da su mu dozvolili ishranu bez glutena, pristup laptopu, sim karticu za telefon...
„Uradili smo sve što smo mogli i nastavićemo da pomažemo koliko god možemo. To je naša dužnost, ali i naša obaveza i želja“, navela je Brnabićeva.
Upitana da prokomentariše navode poslanice Evropskog parlamenta Viole fon Kramon, koja je na Tviteru napisala da za sve važe jednaka pravila u Australiji i da nema ulaska za nevakcinisane, uključujući Đokovića, Brnabićeva je konstatovala da se Fon Kramon oglašava o svemu što se tiče Srbije i Srba osim, kako je navela, kada se tiče ugroženosti Srba na teritoriji Kosova i Metohije, što bi trebalo da radi ispred EP kao izvestilac.
„To govori dovoljno o njoj, a dovoljno govori i o onima koji se ponose time što im je ona mentor i što ih podržava“, rekla je Brnabićeva.
Ocenila je da je „svako ko je hteo da pljune Srbiju, pljunuo i Novaka“.
„Mi pokušavamo da pomognemo. To želimo, to je naš posao. Nešto smo uspeli da uradimo, a borićemo se i dalje“, poručila je Brnabićeva.
Premijerka je navela da treba izuzeti politiku iz ove situacije i baviti se onim što ona jeste, a to je, kako je navela, jedna nesrećna situacija u svakom smislu.
Ona je dodala da Srbija i Australija, zbog fizičke udaljenosti, nemaju neke posebne odnose, ali je istakla da je njen razgovor sa australijskom ministarskom spoljnih poslova bio izuzetno konstruktivan i jako pozitivan.
„Ne bih u ovo uvlačila naše odnose sa Australijom“, kazala je Brnabićeva, preneo je Tanjug.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
„Sud će odlučivati samo o jednoj stvari“ – pravnik otkrio šta čeka Đokovića
Đoković po osvajanju titule na Australijan openu 2019. - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SPORT
Đokovićeva sudbina je u rukama jednog čoveka
„Noćni vukovi“ u Australiji pružili podršku Novaku Đokoviću  - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
SVET
„Noćni vukovi“ u Australiji pružili podršku Novaku Đokoviću /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala