Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zorana Mihajlović o blokadi puteva: Ekološke studije će pokazati ko obmanjuje javnost

© Tanjug / ZORAN ZESTICZorana Mihajlović
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
Pratite nas
Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, povodom današnje blokade puteva, izjavila je da deo političara i lažnih ekologa želi potpunu zabranu izrade studija o projektu "Jadar" i da se o litijumu uopšte ne razgovara, jer znaju da će studije o proceni uticaja na životnu sredinu pokazati da sve vreme lažu.
"Pojedini političari i lažni ekolozi ne žele da dozvole da studije o proceni uticaja na životnu sredinu budu završene i predstavljene javnosti, jer će se tada videti da sve vreme obmanjuju i uzbunjuju građane, i da lažu da protestuju zbog životne sredine", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.
"Zahtevi da iz zemlje odu sve rudarske kompanije koje su u skladu sa zakonima dobile istražna prava, nemaju veze ni sa ekologijom, niti sa zaštitom životne sredine. Zato i ne žele da razgovaraju o činjenicama, niti da se na osnovu činjenica i stava građana donose odluke”, kaže Mihajlovićeva.
Ona je rekla da su pojedinci, zarad ostvarivanja političkih ambicija i ciljeva, spremni da svoj interes stave iznad interesa čitavog društva.
"Osim što se protive svakoj vrsti razvoja, sada žele i da unište investicioni ambijent i ugroze sigurnost poslovanja, što će se odraziti i na domaće i strane kompanije u Srbiji, a i te kako će uticati na smanjenje životnog standarda za koji smo se godinama borili", navela je ministarka, preneo je Tanjug.
Interes Srbije, kako kaže, nije da se proizvoljno zaustavljaju projekti, već da imamo ravnotežu između ekonomskog razvoja i zaštite i unapređenja životne sredine.
"Ne bori se zdraviju životnu sredinu blokadama, vraćanjem u prošlost i zaustavljanjem razvoja. Oni koji zastupaju takvu politiku ne treba da se kriju iza ekologije, već da sa tom politikom izađu na izbore", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
EKONOMIJA
Ana Brnabić: Vlada Srbije blizu odluke da poništi sve sa „Rio Tintom“ i Velikom Britanijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala