- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Stiže nova verzija PVO sistema „Pancir“

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni raketni sistem "Pancir SM"
Protivvazdušni raketni sistem Pancir SM - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
Pratite nas
Nova verzija protivvazdušnog sistema „Pancir“, kao i naprednog naoružanja „Derivacija PVO“ i „Tajfun PVO“, pojaviće se 2022. godine, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije.
U saopštenju se precizira da se mobilni protivvazdušni artiljerijski sistem „Derivacija PVO“ razvija kao zamena za samohodno protivvazdušno oruđe „Šilka“ i dvostrukog protivvazdušnog sistema „ZU 23“.
Novi sistem će dobiti visokobalistički automatski top kalibra 57 milimetara i višenamensko punjenje sa daljinskom detonacijom u blizini mete. To će omogućiti da se pogađaju i mikro i mini dronovi.
Modifikacija protivvazdušnog raketno-topskog sistema „Pancir SM SV“ na guseničnoj šasiji za Kopnenu vojsku imaće dva tipa protivvazdušnih vođenih raketa i povećanu zonu dejstva. Naoružanje borbenog vozila sistema „Tajfun PVO“ može da uključuje i postojeće sisteme „Igla“, „Igla S“ i „Verba“ i novu generaciju protivvazdušnih sistema „Metka“.
„Takođe se razvija i PVO sistem ‘Pticelov’ koji koristi dve vrste raketa sa različitim metodama navođenja (samonavođene toplotnim zračenjem cilja i navođene laserskim snopom“, dodaje Ministarstvo odbrane.
Protivraketni sistem Pancir S1  - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
RUSIJA
Na nišanu „Pancira S“: Ruski sistemi čuvaju nebo iznad Lenjingradske oblasti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala