Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

MUP Srbije odgovorio hrvatskom MSP-u o nestanku mladića iz Splita

Pratite nas
MUP Srbije saopštio je, povodom izraza žaljenja hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova zbog „deplasirane i neprimerene reakcije MUP-a Srbije“ na izjavu premijera Andreja Plenkovića, uz poruku da su veoma zadovoljni što je javnost u Hrvatskoj prepoznala rad i posvećenost pripadnika MUP-a na rasvetljavanju slučaja nestanka M.P.
Dodaje se da su u MUP-u upravo zato i iznenađeni „neprimerenom i ničim izazvanom reakcijom gospodina Plenkovića“.
„Nepotrebno i potcenjivačko pominjanje ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u izjavi gospodina Plenkovića sigurno nije pomoglo istrazi niti je donelo bilo šta dobro. Svi pripadnici MUP-a, od ministra do operativaca u Policijskoj upravi za grad Beograd, daju sve od sebe da se nestanak reši i zato zaista nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje ličnih animoziteta i političkih sukoba u slučaju nestanka“, navodi se u saopštenju i ističe:
„Nadamo se da je ovim polemika završena, a MUP neće prestati da traga za istinom, ma koliko napora bilo potrebno“.
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je juče, povodom nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu, da mu je žao i da je od prve sekunde u kontaktu sa ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova, Davorom Božinovićem i Goranom Grlić Radmanom, kao i sa svim predstavnicima srpskih vlasti.
„Imam utisak da nemamo širinu slike, nadamo se najboljem. Dok nemamo službene informacije do kraja, osim interesa za to i izražavanja žaljenja, ne mogu da komentarišem bilo čije izjave”, kazao je premijer i dodao:
“Nije bitno što je rekao Vulin. Reč je o hrvatskom državljaninu koji je za praznike otišao u Beograd i zanima me da doznamo potpunu informaciju”, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala