- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ponovo se javio Amerikanac i ponovo vređao Jokića: „Trapavi debeli čovek“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
Pratite nas
Markif Moris, košarkaš Majami Hita, oglasio se prvi put nakon dugo vremena. Amerikanac je propustio, sada već, 30 utakmica zbog povrede kičme koju je prouzrokovao Nikola Jokić kada ga je „sravnio sa zemljom“ početkom novembra.
Pre otprilike dva meseca desio se incident koji je odjeknuo širom Amerike, kada je aktuelni MVP Nikola Jokić s leđa, podlakticom, udario Markifa Morisa.
Jokić je bio isprovociran, Amerikanac ga je prethodno nesportski udario u predeo rebara i u koleno, te je Somborac impulsivno reagovao.
Srpski košarkaš snažno je udario Morisa, nastao je haos na terena, a zatim je drama trajala još nekoliko dana – najviše na društvenim mrežama.
Očekivano, situacija se smirila, ali sada je ponovo podgrejana jer je Moris na Tviteru uvredio košarkaša Denver Nagetsa.
Popularni košarkaški profil na društvenim mrežama, „Legion hoops“, objavio je da je Markif Moris propustio 30 utakmica nakon što je patosiran od Jokića, napisavši da je taj podatak „lud“.
Morisa je uvredilo što neko smatra da je ludo to što je zbog povrede van terena dva meseca, te je odgovorio i u komentaru potkačio Jokića.
„Ništa nije ludo u vezi ovoga. To je prava povreda. Zamislite da vas trapavi debeli čovek, težak 140 kilograma, u punoj brzini, udari u leđa! Vratiću se uskoro, kao što sam i rekao“, napisao je košarkaš Majami Hita.
Jokić je već godinama daleko od nekoga ko može da se nazove debelim, a u poslednje dve spada među najspremnije košarkaše u NBA.
To mu je uostalom donelo i MVP nagradu jer je u jakom ritmu igrao cele sezone, a igra i ove u kojoj beleži još bolje brojke.
Morisa i dalje boli to što je izvukao deblji kraj, a kako je sve izgledalo podsetite se na snimku ispod.
Bjelica solidan u novom porazu Voriorsa, Francuz se osvetio bivšem klubu
Strašno veče Nikole Jokića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala